dijous, 28 de novembre del 2019

En marxa la primera reunió entre els negociadors del PSOE i ERC per la investidura



INVESTIDURA






Nicolas Tomás
Foto: PSOE
Madrid. Dijous, 28 de novembre de 2019


















La reunió entre els equips del PSOE i ERC al Congrés dels Diputats ja ha començat. L'objectiu és intentar acostar les posicions per facilitar la investidura de Pedro Sánchez, que no sortirà de franc. Des de les cinc de la tarda, hi ha sis persones al voltant d'una taula. Per la banda socialista, Adriana LastraJosé Luis Ábalos Salvador Illa. Per la banda republicana, Gabriel RufiánMarta Vilalta i Josep Maria Jové. És la primera trobada, però de ben segur que no serà l'última. Anirà per llarg. Els tretze escons d'Esquerra són imprescindibles per posar en marxa la legislatura.



En els últims dies i hores, hi ha hagut un acostament de posicions per part del PSOE. Aquest mateix dijous la vicepresidenta en funcions Carmen Calvo subratllava els molts "punts en comú" que tenia amb ERC, un "partit històric", i confiava a entendre's per
aconseguir la investidura i una "sortida viable" a la crisi catalana. Poques hores més tard, Ábalos admetia sense embuts que és un "conflicte polític", allunyant-se de la idea tan repetida de la "crisi de convivència". Lluny han quedat les proclames per un govern que no depengui dels independentistes.



Per part dels republicans, les condicions són molt senzilles: "un compromís i un calendari" d'una futura mesa de negociació entre el govern espanyol i la Generalitat, on cada part pugui plantejar el que consideri més oportú. Molt en la línia de la Declaració de Pedralbes. Els republicans ni tan sols demanen que aquesta mesa es reuneixi abans del debat d'investidura; simplement el compromís seriós que aquesta es conformarà per a abordar el conflicte polític català.









ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/investidura-primera-reunio-psoe-erc_446394_102.html