divendres, 21 de juny del 2019

L'Observatori dels Drets Humans acusa Marchena de mentir contra l'ONU



JUDICI FARSA AL PROCÉS






Lluís Bou
Foto: EFE
Barcelona. Divendres, 21 de juny de 2019


















L'Observatori del Sistema Penal i Drets Humans ha acusat el Tribunal Suprem de "mentir" en els seus arguments contra el dictamen de l'ONU, que ha exposat avui en denegar la llibertat dels presos polítics.



"El Tribunal Suprem menteix pel que fa al dictamen de l'ONU. És fals que la seva resolució sigui només informativa. Al·lega falta d'imparcialitat quan no ho va fer en el període d'al·legacions de tres mesos que va tenir Espanya. És desobedient respecte al dret internacional", ha assenyalat.














L'Observatori ha afegit que l'argumentació del jutge Manuel Marchena és un
"alzamiento" contra el dret internacional. "En qüestionar la imparcialitat de l'ONU revela la seva mateixa parcialitat i desobediència al dret internacional", ha afegit.













L'Observatori de Drets Humans és una entitat vinculada a la Universitat de Barcelona.
El jutge Manuel Marchena ha aprofitat l'escrit del Suprem que denega la llibertat dels presos per carregar amb contundència contra l'informe del grup de treball l'ONU sobre detencions arbitràries que va reclamar el seu alliberament. L'escrit del tribunal que jutja el procés, del qual Marchena ha actuat com a ponent, no es limita a negar cap mena de caràcter vinculant de l'informe de les Nacions Unides, sinó que en desqualifica tant els arguments, com els seus treballs i la forma com han estat comunicades les conclusions.



“No falten en el dictamen les afirmacions extravagantsmancades de tota lògica i de possible encaix en el nostre sistema processal”, sentencia el text on s'assegura que són molts els motius per a la discrepància amb els treballs del grup.



Per exemple, assenyala l'afirmació que Joaquim Forn “va ser persuadit de suprimir el seu activisme, en favor de la causa independentista, a canvi de ser alliberat”. A parer del tribunal, aquesta “simple insinuació” suposa una "insídia" que només pot ser subscrita “a partir de un matusser desconeixement dels principis que defineixen el procés penal del nostre sistema constitucional”.







ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/observatori-drets-humans-marchena-mentir-onu_397024_102.html