dimarts, 25 de juny del 2019

La Guàrdia Civil trasllada els presos polítics a la presó de Zuera



PAÍS - PRINCIPAT






Els presos passaran la nit a la presó saragossana abans de ser transportats definitivament a Catalunya 














Per: Redacció

25.06.2019  10:04




La Guàrdia Civil ha reprès el trasllat dels presos polítics després que hagin passat la nit a la presó de Valdemoro, al sud de Madrid. El cos armat els transporta ara amb un autobús fins a la presó de Zuera (Saragossa), on arribaran després del migdia. No serà fins demà que Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Sánchez, Jordi Cuixart, Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn siguin traslladats a Catalunya. El canvi de custòdia es farà al centre penitenciari de Can Brians i després els Mossos els portaran als Lledoners.












La Guàrdia Civil farà demà el trasllat de les preses polítiques. A diferència dels homes, el transport serà directe entre la presó d’Alcalá Meco i Can Brians II. Després la presidenta Carme Forcadell serà traslladada a la presó de Mas d’Enric i la consellera Dolors Bassa al Puig de les Basses.



La part fosca dels trasllats

 

Tal com han denunciat alguns advocats dels presos, com ara Jordi Pina o Andreu Van den Eynde, els trasllats són un espai d’impunitat per a la policia espanyola. ‘És la cosa més inhumana de tot el sistema, fins i tot més que la presó. És un espai d’impunitat fora de control, van sense cinturó, donant-se cops’, explicava Van den Eynde en una entrevista a Catalunya Ràdio.



Els trasllats dels presos, un espai d’impunitat per a la policia 



Gairebé no hi ha control sobre aquests trasllats, tot i que hi ha unes recomanacions generals del Comitè de Prevenció de la Tortura del Consell d’Europa. Per exemple, estableix que hi hagi requisits de seguretat dels vehicles, com ara l’ús de cinturons de seguretat, i diu que els presoners no han d’estar emmanillats. També han de disposar d’un espai raonable i net, il·luminat, ventilat i amb l’escalfor adequada, i d’un seient adequat.



Si el trajecte és llarg, com el de les presons espanyoles a les catalanes, els han de subministrar aigua i menjar apropiat i fer parades per raons higièniques.







ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/trasllat-presos-politics-preso-zuera/