dijous, 28 de febrer del 2019

Una delegació d’eurodiputats i diputats de la UE assisteix a la novena sessió del judici




Els membres de la delegació han defensat que aquest judici polític "no només és un assumpte intern d'Espanya, sinó que té una clara dimensió europea, atès que xoca amb els valors fonamentals de la UE"








Agències|







Pla general de la sala del Suprem, durant la primera jornada del judici de l'1-O









Una delegació de 13 eurodiputats i diputats d’alguns estats membre de la UE assisteixen aquest dijous a la novena jornada del judici contra el procés al Tribunal Suprem. La delegació està integrada per membres de la Plataforma de Diàleg UE-Catalunya, diputats de la Xarxa Parlamentària de Grups d’Amistat amb Catalunya, així com el president del Consell Executiu de Còrsega, Gilles Simeoni, i el diputat francès Paul Molac.



El TS va rebutjar originàriament la presència d’observadors internacionals a la sala durant el judici, tal com van sol·licitar els acusats mentre que es van aferrar al fet que “les sessions eren televisades en directe”.



   
Tot i això, els membres de la delegació han defensat que aquest judici polític “no només és un assumpte intern d’Espanya, sinó que té una clara dimensió europea, atès que xoca amb els
valors fonamentals de la UE”, com la democràcia, la llibertat d’expressió, la llibertat de la reunió i el dret a la participació política.



Entre altres, acudiran els eurodiputats José Bove (Greens- EFA), Mark Demesmaeker (ECR), María Lidia Senra (GUE/NGL), Jordi Solé (Greens- EFA), Indrek Tarand (Greens- EFA), Josep-Maria Terricabras (Greens- EFA), Ramon Tremosa (ALDE) y Marie-Pierre Vieu (GUE / NGL), així com els diputats Magni Arge (Dinamarca), Pelle Dragsted (Dinamarca) i Peter Luykx (Flandes).



En aquesta novena jornada del judici, declaran com a testimonis el lehendakari Íñigo Urkullu, l’alcaldessa Ada Colau i el diputat republicà Gabriel Rufián.








ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.larepublica.cat/eurodiputats-diputats-ue-sessio-judici/