dijous, 28 de febrer del 2019

La CUP debatrà el 10 de març si es presenta a les eleccions generals



ELECCIONS 28-A







Carlota Camps
Foto: Carles Palacio
Barcelona. Dijous, 28 de febrer de 2019




















La CUP debatrà el proper 10 de març si es presenta a les eleccions generals del 28-A. Ho farà a través d'un Consell Polític extraordinari, on es plantejarà com identificar la seva activitat política a l'Estat davant la situació del país. Els anticapitalistes havien optat fins ara per no participar d'aquestes eleccions i n'havien defensat l'abstencionisme. Ara, però, la formació obre la porta a presentar-se a aquests comicis davant l'"excepcionalitat democràtica" amb la intervenció de l'autogovern i la repressió.



En un comunicat fet públic aquest dijous, la CUP informa que s'ha "obert un procés deliberatiu que finalitzarà amb la celebració d’assemblees territorials plenàries i un Consell Polític extraordinari el 10 de març".



La formació anticapitalista "considera que l’exercici del dret a l’autodeterminació ha
esdevingut l’element fonamental de confrontació democràtica, fet que ha abocat l’Estat a la inestabilitat política permanent". Per aquest motiu, volen sotmetre debat si cal "intensificar la seva acció política directa per seguir reivindicant aquest dret més enllà dels Països Catalans i a través de quines estratègies".



Els anticapitalistees ja van obrir fa uns mesos el debat sobre si presentar-se a les eleccions europees, malgrat el seu caràcter antieuropeista, per la situació de Catalunya. Finalment, però, i per un estret marge, el Consell Polític de la formació va decidir no presentar-s'hi.









ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/cup-eleccions-generals-espanyoles_359742_102.html