dilluns, 4 de febrer del 2019

ERC i PDECat trenquen definitivament amb Sánchez i li rebutgen el pressupost



 

Argumenten que votaran en contra perquè el govern espanyol no accepta el dret d'autodeterminació i manté la judicialització del conflicte








Per: Redacció 

04/02/2019 12:08 | Actualitzat a 04/02/2019 12:14














ERC diu no al pressupost de Pedro Sánchez i demà formalitzarà una esmena a la totalitat als comptes espanyols. El partit ho ha anunciat en una conferència de premsa conjunta amb Joan Tardà, Marta Vilalta, Gabriel Rufián i Mirella Cortés, que han argumentat que votaran en contra perquè el govern espanyol no accepta el dret d’autodeterminació i manté la judicialització del conflicte.




Així ho ha explicat la portaveu Marta Vilalta: ‘Estem a favor de dialogar amb el govern espanyol per donar resposta a les demandes democràtiques i per acabar amb la repressió i la persecució del moviment independentista. No hi ha hagut cap resposta, per això presentem l’esmena a la totalitat’. Els republicans estaven disposat a negociar si el govern feia gestos en dos àmbits: instar a la Fiscalia que actués i aturés la via repressiva; i construir un escenari de diàleg i negociació.




La presentació d’una esmena a la totalitat és un rebuig total als comptes, també a la seva tramitació i a una posterior negociació. El fet de presentar-la o no és cabdal, encara que totes les propostes de rebuig als comptes es votin conjuntament al congrés. Perquè si no en presenten, formalment es votaran les esmenes del PP i de Cs, que ja han anunciat les seves esmenes a la totalitat respectives. Per tant, el cost polític de la votació canvia, encara que el resultat pràctic sigui idèntic.



El PDECat espera




Per la seva banda el PDECat ha anunciat instants després que també presentarà una esmena a la totalitat, però divendres. Argumenten que no hi ha cap compromís del govern amb l’autodeterminació i en una mediació internacional, i els donen quatre dies per a rectificar. Ho ha anunciat Eduard Pujol, portaveu adjunt de Junts per Catalunya, qui explica que és una decisió consensuada amb el PDECat.










ENLLAÇ NOTICIA :

https://elmon.cat/politica/erc-anuncia-esmena-totalitat-dels-pressupostos-espanyols