dimecres, 27 de febrer del 2019

Els observadors internacionals denuncien la ‘càrrega política’ en les preguntes de les acusacions



PAÍS - PRINCIPAT







Des de l'inici del judici, han assistit quinze observadors de nous països diferents 


























Per: Redacció

27.02.2019  15:56






Els observadors internacionals de la plataforma Internacional Trial Watch s’han mostrat sorpresos amb la ‘càrrega política’ del procediment judicial per l’1-O, tan abans com després del judici oral que va començar fa tres setmanes al Suprem. Així ho ha explicat, Xavier Muñoz Soriano, portaveu de la plataforma:

‘Es produeixen preguntes que són referents a l’adscripció ideològica, la participació associativa d’aquests i que es repeteixen en el nucli del sumari. Aquestes preguntes tenen afectació a drets fonamentals, com el de reunió, associació i llibertat d’expressió’, ha explicat des de l’exterior del Suprem.



Xavier Muñoz ha explicat que el judici per l’1-O és un procediment en què hi ha molt interès internacional i ha tornat la lamentar que, tot i haver sol·licitat que els guardessin un espai no ho han fet i això ha causat que els observadors, que venen de lluny, hagin de fer cua a les sis de la matinada sense tenir garantida l’entrada al procediment. Des de l’inici del judici, han assistit quinze observadors de nou països diferents.








ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/observadors-internacionals-denuncien-carrega-politica-en-les-preguntes-de-les-acusacions/