dimecres, 21 de novembre del 2018

El govern espanyol destitueix l’advocat de l’estat en la causa del procés



MÓN - ESPANYA







Darrere la decisió podria haver-hi la diferència de criteris respecte dels escrits d'acusació, atès que l'estat va acusar els presos polítics catalans de sedició i malversació, i no pas de rebel·lió 
















Per: Redacció 

21.11.2018  18:32





L’advocada general de l’estat, Consuelo Castro, ha rellevat el cap del departament Penal i responsable de dirigir l’acusació del govern espanyol en la causa del procés, Edmundo Bal, segons fonts del Ministeri de Justícia.



Castro al·lega pèrdua de confiança, i darrere la decisió podria haver-hi la diferència de criteris respecte dels escrits d’acusació: l’estat espanyol va acusar els presos polítics catalans de sedició i malversació, i no pas de rebel·lió.



Bal, en canvi, era partidari de seguir la línia marcada per la fiscalia espanyola i acusar de rebel·lió els dirigents del procés.



El cap del departament Penal és un càrrec de confiança que depèn de l’advocada general espanyola. Castro, que dirigeix ​​l’advocacia des del canvi de govern i l’arribada de Dolores Delgado al Ministeri de Justícia, haurà de cercar ara un advocat que defensi l’escrit d’acusació.








Enllaç notícia :