divendres, 26 de gener del 2018

JXCAT, ERC i la CUP es reuneixen per tancar serrells de la investidura



POLÍTICA







A quatre dies per al ple d'investidura, els tres partits independentistes tenen la primera trobada conjunta oficial al Parlament.








per Gemma Aguilera (Parlament) 26/01/2018 
 
 
 
 
 
 
 
La la declaració de la República al Parlament | Jordi Borràs
 
 
 
 
 




Primera trobada trilateral, com a mínim reconeguda oficialment, entre els tres partits independentistes, a quatre dies perquè se celebri el ple d'investidura que té com a candidat Carles Puigdemont. JxCAT, ERC i la CUP s'han trobat al Parlament a les 12h amb la intenció de posar sobre la taula totes les qüestions que encara estan pendents per tirar endavant la investidura, a l'espera també de saber si el TC suspendrà automàticament a petició del govern de Rajoy el ple que Roger Torrent ha convocat per a dimarts 30 de gener a les 15h.




La reunió va ser proposada inicialment per la CUP, segons el mateix partit, que dissabte celebra un consell polític en què s'ha de posicionar definitivament sobre el vot dels seus quatre diputats a la investidura. Això passa perquè ERC i JxCAT concretin si accepten o no les línies mestres que els cupaires volen que quedin reflectides en el programa del nou executiu català. D'entrada, la CUP és
partidària d'investir Puigdemont i desobeir el TC si finalment suspèn el ple. La mateixa postura que manté JxCAT, però que genera dubtes en la formació republicana, per les conseqüències que podria tenir per al president del Parlament i els membres de la Mesa.




Des de JxCAT s'afegeix que el seu grup parlamentari també va demanar aquesta reunió amb tots els representants de l'independentisme, i assenyalen que un dels punts importants que s'haurà de tractar sense més demora si els diputats a l'exili, com a mínim 3 dels 4, renuncien al seu escó per tal que es pugui garantir la majoria absoluta de 68 diputats el dia del ple, comptant amb el suport de la CUP i que els dos diputats empresonats, Junqueras i Sànchez, puguin votar amb la fórmula de la delegació de vot en Rovira i Turull respectivament.









Enllaç notícia :

http://elmon.cat/politica/jxcat-erc-cup-reuneixen-tancar-serrells-investidura