dijous, 31 d’agost del 2017

Turull: «Sáenz de Santamaría està exercint de facto de presidenta del TC»



REFERÈNDUM



El conseller de la Presidència insisteix que les lleis del referèndum i de transitorietat estaran aprovades abans de l'1 d'octubre

Forcadell diu que la Mesa admetrà a tràmit les lleis de desconnexió «properament»








| 31/08/2017 a les 11:13h



Jordi Turull, a «Els matins de TV3» Foto: Govern




“Soraya Sáenz de Santamaría està exercint de facto de presidenta del Tribunal Constitucional”. Així ha respost el conseller de la Presidència, Jordi Turull, les declaracions de la vicepresidenta del govern espanyol, que aquest dimecres va assegurar que tenien tots els mecanismes previstos per suspendre de forma immediata les lleis de desconnexió.



“És ella qui està dient quan s'han de reunir i en quins temps ha d'actuar”, ha insistit Turull tot alertant de la vulneració de la separació de poders que, al seu judici, s'està produint a l'estat espanyol.



Pel que fa a la llei del referèndum i a la de transitorietat, el conseller de la
Presidència ha insistit que aquestes dues lleis estaran aprovades abans de l'1 d'octubre i ha evitat públicament afirmar que seran votades la setmana que ve al ple del Parlament. En tot cas, ha denunciat que el problema “no és com es tramitaran” sinó “què es tramitarà” i que per això el govern espanyol està intentant impedir-ho “amb armes convencionals i no convencionals”.









Enllaç notícia :