dijous, 31 d’agost del 2017

La nota de la CIA a 'El Periódico' encén les xarxes




ATAC TERRORISTA







Albert Acín
Foto: ACN
Barcelona. Dijous, 31 d'agost de 2017




















El Periódico de Catalunya ha captat tota l'atenció a les xarxes aquest matí arran de la publicació d'un avís d'un atac a la Rambla de la CIA als Mossos. Avui el diari obre les seves edicions digital i impresa amb la informació exclusiva que ha aixecat molts dubtes sobre la seva credibilitat. I així s'ha vist al llarg del matí: des de polítics fins a periodistes han criticat la falta de consistència de la peça informativa, que ha signat el director del diari, Enric Hernàndez.



Un dels primers a parlar-ne ha estat el conseller de Presidència i portaveu del Govern, Jordi Turull, que ha sortit ràpidament a desmentir la informació publicada pel diari en una entrevista a Radio Euskadi. A part de Turull, altres personalitats de la política catalana han criticat la publicació. El seu company i diputat de Junts pel Sí Germà Bel ha reconegut que li "sap greu" la publicació de la informació, especialment pels treballadors del diari.















Sense anar més lluny, el secretari general de Podem, Albano-Dante Fachin, ha assegurat a Twitter que li mereix "molt més crèdit" la versió de Wikileaks, que apunta a sospites d'una filtració intencionada, que no pas la donada per El Periódico de Catalunya. "Serà un dia llarg", ha deixat anar el podemita.














La cupaire Mireia Boya, una habitual a Twitter, ha estat més dura amb el diari de Zeta. "The nota. Spanglish. TIA", ha ironitzat la diputada, que ha afegit "Clavegueres de l'Estat" al final del seu tuit. La diputada ha preguntat a Enric Hernández per què ha publicat la informació si hi podien haver dubtes sobre la seva veracitat: "Si ho fas, fes-ho bé, Enric Hernàndez. O no paguen prou?", ha deixat anar amb una picada d'ullet als treballadors, que segueixen en lluita per les seves condicions laborals.






















La líder de l'oposició, Inés Arrimadas, ha donat credibilitat a la notícia i ha assegurat que demanarà explicacions a tots als responsables dels governs català i espanyol. La mateixa escena s'ha repetit amb Xavier García Albiol, que ha qualificat el tema com a "increïble informació".



No només personalitats polítiques han comentat la polèmica. L'economista Xavier Sala-i-Martin no s'ha pogut estar i ha ironitzat: "Pepe Gotera y Otilio, chapuzas a domicilio...".



















Amb un to molt diferent, el fotoperiodista Jordi Borràs ha apuntat que les explicacions donades per Hernàndez per justificar les faltes d'ortografia en anglès presents a la nota de la CIA eren "rotundament falses". Borràs ha explicat que treballa amb protocols de xifratges per a comunicar-se i que sap de bona mà que el xifratge no altera l'ortografia o la gramàtica.















Enllaç notícia :

http://www.elnacional.cat/ca/politica/nota-cia-el-periodico-twitter_187047_102.html