dimecres, 5 de juliol del 2017

L'inspector Gago admet viatges a Suïssa per incriminar Trias



OPERACIÓ CATALUNYA







Estefania Molina
Foto: EFE
Madrid. Dimecres, 5 de juliol de 2017
















L'inspector de la Policia, José Ángel Fuentes Gago, ha admès durant la comissió de l'Operació Catalunya que els seus superiors el van enviar a Suïssa per "verificar" les proves que tenien sobre l'existència d'un compte de l'exalcalde de Barcelona, Xavier Trias, després que ell ho desmentís. Ha negat, però, conèixer cap trama per incriminar polítics independentistes. Tanmateix, ha dit que ell va suggerir l'excap d'Antifrau, Daniel de Alfonso, la possibilitat de trobar-se amb el ministre d'Interior, Jorge Fernández, i va acompanyar de Alfonso fins al ministeri.



Gago ha reconegut les informacions de Público sobre que va tornar de Ginebra amb un avió policial, però ha denunciat que era "absolutament fals" que portés un maletí amb diners. "Jo mai he pagat per una informació", ha dit el cap de Gabinet del director adjunt operatiu, Eugenio Pino. No ha volgut aprofundir en detalls sobre aquests viatges per secret professional, però ha dit que acompanyava "l'autor de la informació i la font", sense citar els noms. La sospita sobre la veracitat de la captura de pantalla amb el compte provenia pel fet que hi ha una falta tipogràfica, "poc habitual en un banc suís", ha dit.



Aquí ha afegit que un dels altres destins habituals era Barcelona, dins de les seves tasques en la lluita contra el
terrorisme i altres competències legals com a inspector policial. El diputat Sergi Miquel (PDeCAT) li ha demanat per 19 trasllats a la capital catalana i aquest s'ha limitat a dir que era autoritzat pels seus superiors jeràrquics: el cap de la Unitat d'Assumptes Interns i el Director Adjunt Operatiu. El moment de tensió s'ha fet notar quan l'inspector s'ha negat a dir els noms de les persones que ocupaven aquests càrrecs. "Això ho poden investigar vostès", ha reblat.



Els noms ocultats eren Pino i Marcelino Martin Blas, cosa que ha sorprès al diputat del PNB, Mikel Legarda, qui ha dit que considerar el segon com un superior no era exactament rigorós en termes de la jerarquia policial.



Gago ha negat l'Operació Catalunya en tot moment. Ha dit que no hi tenia informació al respecte i s'ha excusat amb què era un "funcionari públic" per negar-se a respondre el diputat Gabriel Rufián (ERC). Aquest li preguntava sobre si considerava que posar urnes era una "amenaça" per a la seguretat de l'Estat. Rufián ha intentat vincular temporalment els viatges amb la consulta del 9-N, tot i que l'inspector no ha confirmat que hi hagués cap relació amb les accions del sobiranisme. El republicà ha enutjat el compareixent quan ha ironitzar que no era un James Bond, sinó un Torrente.



En l'episodi reunions, ha afirmat que ell no duia l'agenda al ministre, però que va suggerir la trobar a Interior entre Jorge Fernández i De Alfonso. Aquí ha denunciat que les escoltes podrien estar "adulterades", no reconeixent-ne la seva validesa i per això primer ha dit que no les va escoltar. Més tard s'ha contradit i ha reconegut que algun fragment sí. Allò que ha descartat són trobades amb la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, Mariano Rajoy o el seu cap de gabinet, Jorge Moragas.



Seguirà ampliació.







Enllaç noticia :

http://www.elnacional.cat/ca/politica/gago-viatge-suissa-trias_171777_102.html