dimarts, 18 de juliol del 2017

La CUP boicoteja Garzón al Parlament per denunciar les tortures a independentistes del 1992 que no va investigar (Video)



Gabriela Serra lliura al jutge còpies de les compareixences dels detinguts on exposaven els maltractaments.








XAVI TEDÓ Barcelona







La CUP boicoteja Garzón al Parlament per denunciar les tortures a independentistes del 1992 que no va investigar / PERE VIRGILI








Visita accidentada de l’exjutge de l’Audiència Nacional, Baltasar Garzón, avui al Parlament. Gabriela Serra i Carles Riera, els dos diputats de la CUP presents al grup de treball per elaborar la futura llei sobre els nens robats del franquisme, han plantat Garzón, convidat per la cambra catalana en qualitat d'assessor, per no haver investigat les denúncies per tortures que van presentar els independentistes que van ser detinguts just abans dels Jocs Olímpics de Barcelona de 1992. 



Abans que entrés a la sala, Serra ha lliurat a Garzón el documental "L'operació Garzón contra l'independentisme català" i còpies de les compareixences dels detinguts on exposaven les tortures que Garzón va signar i va arxivar sense passar-les a cap jutjat ni obrir cap sumari. Serra ha retret al jutge que no
investigués les tortures, però Garzón ha rebatut que això era mentida i que ell va abanderar a l'Audiència Nacional la persecució de les tortures.













Els cupaires han volgut recordar d'aquesta manera el paper del jutge a l'Operació Garzón, de la qual se'n compleixen 25 anys, que va desestimar les tortures i va  decidir no obrir cap investigació després de negar en un principi que els detinguts li haguessin explicat els maltractaments que van patir per part de la policia. 



Tot i així, la periodista Sònia Bagundach, autora del llibre "Et presento el jutge Garzón", va publicar per primer cop les transcripcions de les compareixences on queda acreditat que va signar les declaracions on els arrestats exposaven les tortures. Els diputats de la CUP han estat acompanyats per cinc dels detinguts de l'operatiu, que a hores d'ara encara esperen que surti Garzón de la sala per retreure-li que no investigués les tortures.  



Garzón ha assistit avui al Parlament convidat per la relatora del grup de treball, Magda Casamitjana (Junts pel Sí) en la tercera sessió de treball per tramitar una llei que atorgarà a les famílies de nens robats i desapareguts durant el franquisme la condició de víctima de desaparicions forçades, aportant-los així suport psicològic, jurídic i social des de l’administració.







Enllaç noticia :