dilluns, 3 de juliol del 2017

Junqueras: "Espanya ho porta tot al TC, la llei del referèndum també hi anirà"



REFERÈNDUM







El Nacional
Foto: ACN
Barcelona. Dilluns, 3 de juliol de 2017


















El Nacional
Foto: ACN
Barcelona. Dilluns, 3 de juliol de 2017









"Tot ho porten al Tribunal Constitucional, la llei del referèndum també". Això és el que ha assegurat el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, en una entrevista a RAC1, on també ha afegit que "la llei obliga al TC a suspendre automàticament quan el govern espanyol ho demana. Qui és l'unilateral des de fa temps?".



En la mateixa línia de crítiques a l'Estat espanyol, Junqueras s'ha mostrat convençut dient que "Hi ha un Estat sencer que treballa per fer-lo fora de la vida política", però que tot i això ell seguirà "amb el mandat i deure que he de complir perquè me l'he cregut tota la vida".



Pel que fa a la legalitat del referèndum de l'1 d'octubre, el vicepresident ha assegurat que Espanya fa
una "interpretació lliure de la legalitat" ja que ells es cenyeixen als principis legals democràtics ja que "enlloc està prohibit celebrar un referèndum".



Junqueras posa l'accent en que "no es pot renunciar al dret de vot ni que es vulgui perquè és un dret inalienable" tot i que, segons ell, ens trobem amb un Govern espanyol que no respecta la "capacitat de dialogar".



En relació a la opinió internacional, Oriol Junqueras creu que la premsa internacional "ens entén" perquè "a la resta del món es celebren referèndums però amb una diferència, no els persegueix l'Estat".



Finalment, ha volgut apel·lar a l'Ajuntament de Barcelona i al Govern d'Ada Colau per dir-li que no es preocupin pels funcionaris que "els protegirem fins a l'últim moment". A més a més, Junqueras ha recordat que els funcionaris de l'Ajuntament de Barcelona no tenen papers actius en cap procés electoral, per tant com que "aquest referèndum serà igual que qualsevol altra votació no s'han de preocupar per res".






Enllaç noticia :

http://www.elnacional.cat/ca/politica/junqueras-llei-referendum_171147_102.html