dilluns, 29 de maig del 2017

Sáenz de Santamaría: "El referèndum és innegociable"



PROCÉS






La vicepresidenta espanyola lamenta que el govern català "es creu per sobre els ciutadans i la legalitat" 








per Joan Guirado (La Moncloa) 29/05/2017








D'urgència, amb una hora de marge com si l'anunci a fer hagués de ser molt important, la vicepresidenta espanyola ha convocat els mitjans de comunicació a Moncloa per dir el mateix de sempre. Soraya Sáenz de Santamaría ha avisat un cop més, a poques hores de la cimera convocada per Carles Puigdemont amb els partits catalans, que "el referèndum és innegociable, que en l'ordre del dia d'una reunió on hi hagi data i pregunta ni Rajoy ni ningú del govern espanyol s'hi pot asseure". En aquest sentit, la ministra d'administracions territorials considera que "dóna la sensació que miren molt el futur electoral, analitzant com s'entendria prendre certes decisions que els donin rèdits electorals". De fet ha anat una mica més enllà, parlant de clima pre-electoral. Sáenz de Santamaría ha reiterat un cop més que "aquest és un govern negociador" i ha criticat que "Puigdemont es vol saltar la llei de la mà dels radicals". I ha avisat: "La comunitat internacional no ho entendrà".




La mà dreta de Mariano Rajoy amb el procés català ha estat taxativa recordant que "negociar amb
els que volen referèndum sí o sí no ho farem" i ha opinat que "Puigdemont vol alimentar un victimisme que no cola" amb un "referèndum que no es farà". La vicepresidenta ha assegurat que Junts Pel Sí "han renunciat a governar per tots els catalans" i critica que "a Catalunya governa la CUP". Sobre el partit anticapitalista, diu, "li estan posant la pregunta i l'estratègia a seguir" a Puigdemont.  La ministra ha etzibat que "prefereix pactar amb els radicals al marge de la legalitat".




Des del canvi d'estratègia del no parlar de res a debatre'n al Congrés dels Diputat, Sáenz de Santamaría ha reiterat un cop més la invitació del govern espanyol a debatre amb Rajoy "al Congreso de los Diputados, carrera de San Jerónimo sense número" ha recordat, afirmant que "és allà on es dialoga i es troben solucions a les demandes". La vicepresidenta espanyola ha criticat que "ja fa molt temps que la Generalitat es creu que està per sobre dels ciutadans i la legalitat". A més, ha advertit al govern català reblant que "no tingui cap dubte que la legalitat serà preservada".




Sobre la cimera d'avui, Sáenz de Santamaría ha opinat que "Puigdemont es reuneix amb sí mateix per decidir el futur de Catalunya i la resta d'Espanya".






Enllaç noticia :

http://elmon.cat/noticia/202861/saenz-de-santamaria-el-referendum-es-innegociable