dijous, 4 de maig del 2017

El Parlament cita Rajoy i Santamaría a la comissió de l'«operació Catalunya»



PROCÉS CATALÀ







El vot de JxSí, PP i la CUP evita que se citi els exconsellers Puig, Gordó i Homs, i l'actual director d'Antifrau

La comissió d'investigació de l'«operació Catalunya» neix per «posar llum a la clavegueres» de l'Estat








| 04/05/2017 a les 16:55h
 
 
 
 
 
 
 
 
La comissió sobre l'operació Catalunya, aquest dijous | ACN
 
 
 
 



El Parlament ha aprovat aquest dijous amb els vots de Junts pel Sí i la CUP, el vot en contra del PP i les abstencions de C's, PSC i CSQEP la petició de compareixença del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, a la comissió d'investigació sobre l''operació Catalunya'.


 

La petició de compareixença és una iniciativa de la CUP i la diputada Mireia Boya ha justificat que el president ha d'anar a la cambra catalana perquè és "el cap de la claveguera del Regne d'Espanya".








Entre les vàries desenes de compareixences que s'han aprovat, també destaca la de la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, una petició que ha tingut el vot a favor de Junts pel Sí, la CUP i el PSC, el vot en contra del PP, i l'abstenció de C's i CSQEP.




Altres noms lligats també a l'executiu estatal i al PP com l'exministre Jorge Fernández Díaz, l'exdirector de la Policia Ignacio Cosidó, l'excomissari José Manuel Villarejo, l'ambaixador d'Espanya a Andorra, Manuel Montobbio; o la diputada i expresidenta del PP Alícia Sánchez-Camacho també han estat citats. Per contra, el vot de JxSí, el PP i la CUP ha evitat que els exconsellers del Govern Felip Puig, Germà Gordó i Francesc Homs, o el director d'Antifrau, Miguel Ángel Gimeno, hagin estat cridats a comparèixer com demanava C's, que ha defensat que la comissió ha de parlar "d'espionatge polític" en general i no només de l'"operació Catalunya".







Enllaç noticia :