dijous, 27 d’abril del 2017

Els perits calculen que Ferrovial va pagar 5,9 milions a CDC a través del Palau



ECONOMIA - SOCIETAT - POLICIA I JUSTICÍA






La xifra és lleugerament inferior als 6,6 milions que el fiscal anticorrupció Emilio Sánchez Ulled creu que es van desviar a CDC 














Per: Redacció 

27.04.2017  14:40





Els perits de l’Agència Tributària calculen que Ferrovial va fer arribar a CDC a través del Palau de la Música 5,9 milions d’euros entre 2000 i 2008, els quals la fiscalia considera que corresponen a comissions il·legals que la constructora pagava a canvi d’adjudicacions públiques.



En la seva compareixença avui en el judici del cas Palau, han confirmat tres mecanismes de desviament: entrega en efectiu als tresorers del partit, falsos convenis de col·laboració amb la Fundació Trias Fargas (vinculada a CDC) i pagament de factures falses d’empreses.




La xifra que han ofert els perits és lleugerament inferior als 6,6 milions que el fiscal anticorrupció Emilio Sánchez Ulled creu que es van desviar a CDC, perquè en els seus càlculs quantifica uns pagaments a la Fundació Trias Fargas que no es detallen en els quadres analitzats per Hisenda.



D’aquests 5,9 milions que suposadament va rebre el partit, una mica més de 3,7 es van fer arribar en efectiu als tresorers del partit i més de 2,1 milions a través de factures falses, i la fiscalia afegeix en les seves conclusions 630.000 euros lliurats a la Fundació Trias Fargas.



Els perits han explicat que Ferrovial va lliurar al Palau de la Música una mica més d’onze milions entre 2001 i 2009, una xifra molt superior a les quantitats que a la constructora els corresponia pagar com a patrocinador principal de la institució que presidia Fèlix Millet.



També han confirmat el repartiment de les suposades comissions il·legals: representaven el 4% de l’import de les adjudicacions, del que un 2,5% s’assignava a CDC i un 1,5% l’hi repartien Millet i el seu ‘número dos’, Jordi Montull, en un percentatge del 80% per al primer i el 20% per al segon.



Presents en l’escorcoll
Aquests perits van ser el 23 de juliol del 2009 a l’escorcoll del Palau per part dels Mossos d’Esquadra que va precipitar la investigació contra els ex-mandataris de la institució, la que era directora financera, Gemma Montull, l’ex-tresorer de CDC Daniel Osàcar i dos ex-responsables de Ferrovial, entre altres acusats.



Millet i Montull, a més de confessar haver espoliat el Palau, van declarar en el judici judici que Ferrovial va utilitzar la institució per camuflar pagaments a CDC, mentre que els exresponsables de l’empresa i l’extresorer del partit ho van negar.






Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticies/millet-els-perits-calculen-que-ferrovial-va-pagar-59-milions-a-cdc-a-traves-del-palau/