GOVERN
Neus Munté creu que la votació hauria de ser "absolutament transparent"
"Estem obeint un full de ruta perfectament legítim i legal", assegura
El Tribunal Constitucional esperarà la votació del Parlament per decidir si obre un procés sancionador
El PP proposa a C's i PSC una plantada en la votació pel procés constituent
Redacció | 26/07/2016 a les 14:32h
N.Munté, en roda de premsa aquest dimarts | ACN |
La portaveu del Govern, Neus Munté, ha defensat aquest dimarts que les
conclusions de la comissió d'estudi sobre el Procés Constituent s'elevin
al ple i es puguin discutir tot i la resolució del TC. "Estem obeint un
full de ruta perfectament legítim i legal", ha sostingut.
Munté veu "plenament normal" que els diputats puguin debatre i votar els resultats d'una comissió. "Aquesta és l'essència del parlamentarisme", ha remarcat en roda de premsa després de la reunió del consell executiu. Tot i que les conclusions no formen part de l'ordre del dia del ple, Junts pel Sí i la CUP en forçaran la seva inclusió.
Ara bé, pel que fa a si la votació ha de ser o no secreta per evitar conseqüències jurídiques per als
diputats, ha opinat que ho haurà de decidir el Parlament, però s'ha mostrat convençuda que "no hi hauria d'haver cap problema perquè fos absolutament transparent".
"Estem tirant endavant un determinat full de ruta i estem molt convençuts del que estem fent i que això no contravé cap aspecte. És un camí absolutament democràtic i que és el compromís que hem assumit amb la ciutadania", ha conclòs Munté, reiterant que "no té sentit impedir un debat parlamentari".
El Tribunal Constitucional (TC) ha anunciat aquest dimarts que esperarà que el Parlament sotmeti a votació les conclusions de la comissió del Procés Constituent per decidir si obre un procés per debatre les possibles sancions a que es podria enfrontar la cambra per l'incompliment de les seves resolucions.
Fonts d'aquesta institució apunten que en tot cas aquest no seria un procediment automàtic i que la celeritat de la resposta dependrà de la voluntat dels magistrats d'actuar d'ofici o bé d'esperar algun tipus de requeriment per part de l'Estat. Aquesta última opció ha estat fins ara la majoritària al sí d'una institució que va veure a la reforma de la Llei Orgànica del TC una maniobra del govern espanyol de traslladar a la seva taula responsabilitats que no li pertoquen. No obstant, fonts del TC apunten que els magistrats són conscients que afronten un terreny nou i sense precedents, i que davant d'aquest nou escenari els pertocarà també a ells dissenyar el recorregut.
Enllaç noticia :
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada