dilluns, 7 de setembre del 2015

Líders de l'esquerra europea amb la independència de Catalunya

07/09/2015 Política 

Per primera vegada representants danesos i suecs protagonitzaran un acte el 10 de setembre a Barcelona. Portaveus d'Escòcia, Irlanda i el País Basc també expressaran el seu suport al procés català un dia abans del començament de la campanya electoral.






 Líders de forces polítiques d'esquerres d'arreu d'Europa donaran suport a la independència de Catalunya en l'acte que tindrà lloc el proper 10 de setembre a les 18'30h a la plaça del Rei de Barcelona. La jornada, organitzada per Esquerres per la Independència,transcorrerà la nit abans de la gran manifestació de l'11 de setembre, que ha aplegat milions de persones els darrers anys. Enguany la Diada coincidirà amb l'inici de la campanya electoral de les eleccions autonòmiques plebiscitàries de Catalunya el 27 de setembre.

La trobada comptarà amb els següents ponents:

– Nikolaj Villumsen, diputat de l’Aliança Roja-Verda al Parlament danès. Va impulsar la moció a favor del dret a decidir de Catalunya el 19 de maig de 2015.

– Bodil Valero, eurodiputada de l’Aliança Lliure Europea pel Partit Verd suec. Ha interpel·lat varis cops al ministre d’Afers Estrangers suec sobre el futur de Catalunya.

– Paul Maskey, dirigent del Sinn Féin i diputat al Parlament Britànic per Irlanda del Nord.

– Natalie McGarry, membre del Scottish Nacional Party i de la Cambra dels Comuns del Regne Unit i cofundadora de Women for Independence.

– Pernando Barrena, portaveu de Sortu (País Basc). Exdirigent d’Herri Batasuna, Euskal Herritarrok i Batasuna.

L'exdiputat de la CUP Quim Arrufat i el candidat de Junts pel Sí Toni Comín seran els encarregats de presentar l'acte.

Esquerres per la Independència integra més de 50 col·lectius, entitats i partits polítics. La campanya aposta per la plena sobirania de Catalunya i una Europa justa, solidària i democràtica que posi fre a l'austeritat imposada pels mercats financers.


Enllaç noticia :

https://www.llibertat.cat/2015/09/liders-de-l-esquerra-europea-amb-la-independencia-de-catalunya-32206