dilluns, 7 de setembre del 2015

Els bisbes catalans legitimen totes les opcions que defensin la dignitat de persones i pobles

Dilluns 7 de setembre de 2015

El comunicat de la Tarraconense és moderat i respectuós amb el procés polític que viu el país

El to contrasta amb les veus que sorgeixen de sectors empresarials

El bisbe de Girona: «Cadascú s'ha de preguntar què pot oferir a Catalunya en aquest moment històric»



Els bisbes catalans de la Tarraconense, en una imatge d'arxiu | Conferència Episcopal Tarraconense


Tots els sectors de la societat catalana van posicionant-se davant les eleccions del 27-S. Avui s'hi ha afegit la Conferència Episcopal Tarraconense, que aplega els bisbes de Catalunya. Ho ha fet a través d'un comunicat en què els prelats expressen que "no toca a l'Església expressar una opció concreta, però sí que defensem la legitimitat moral de totes les opcions polítiques que es basin en el respecte de la dignitat inalienable de les persones i dels pobles, i que recerquin amb constància la pau i la justícia".


La Tarraconense afirma "el nostre amor a la pàtria catalana", recorda el document "Arrels cristianes de Catalunya" del 1985 i s'encomana a la Verge de Montserrat, patrona de Catalunya, perquè ajudi a discernir entre les diverses opcions. També subratlla la "notable importància històrica d'aquestes eleccions". No insinua cap posicionament que vagi més enllà d'això, i tan sols concreta més fa una referència a "l'honestedat i la transparència de la gestió pública" i quan s'endinsa en el terreny social, en animar a "la construcció d'una societat democràtica, solidària, acollidora amb els emigrants" i que "prioritzi la justícia i l'atenció als més febles".

Els deu prelats titulars i dos auxiliars que constitueixen la Tarraconense estan presidits actualment per Jaume Pujol, arquebisbe de Tarragona i membre de l'Opus Dei. El comunicat emès per la Tarraconense té un to acuradament moderat, respectuós amb el procés polític que viu el país, evitant tota afirmació polèmica i mostrant sensibilitat social, en la línia amb els vents que bufen ara de Roma. Això sí, queda lluny del pronunciament del bisbe de Solsona que va qualificar de "deure moral" de votar el 27-S i va assegurar que eren uns comicis plebiscitaris. El de Girona, per la seva banda, va reclamar que la proposta cristiana "no sigui menystinguda en la construcció del nou país". En el comunicat de la Tarraconense contrasta el to i el missatge amb els que sorgeixen aquests dies de sectors empresarials com Foment o la CEOE.


Enllaç noticia :

http://www.naciodigital.cat/noticia/93697/bisbes/catalans/legitimen/totes/opcions/defensin/dignitat/persones/pobles