dimarts, 28 de juny del 2016

Polítics de CDC, ERC, la CUP i Unió donen suport a Mas, Ortega i Rigau



Junqueras assegura que "un país on jutgen per exercir la democràcia del 9N i ignoren les clavegueres del Ministeri de l'Interior mai no serà el nostre".





Artur Mas entrant al TSJC   |   Jordi Borràs




per Nerea Rodríguez 28 de Juny 2016 a les 13.00 h 




Polítics de diferents partits, com CDC, ERC, la CUP i Unió, han expressat aquest migdia el seu suport a l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, i les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau després que s'hagi sabut que el jutge ha tancat la instrucció del 9-N i ha mantingut les acusacions contra tots tres per prevaricació i desobediència, de manera que s'acabarà celebrant judici.




Entre els suports que han rebut Mas, Ortega i Rigau hi ha el del vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, qui ha piulat: "Un país on jutgen per exercir la democràcia del 9N i ignoren les clavegueres del Ministeri de l'Interior mai no serà el nostre", i ha afegit: Tot el nostre suport a Mas, Ortega i Rigau i a tots aquells que defensin la democràcia". El cantautor i diputat de JxSí, Lluís Llach, també ha afirmat: "A mi també!" Per la seva banda, el president del Grup Parlamentari de
JxSí, Jordi Turull, també ha piulat: "Vergonya un Estat que fonamenta la guerra bruta i persegueix posar urnes, tot el suport a president Mas, Irene Rigau i Joana Ortega".



Gabriel Rufián, candidat d'ERC al Congrés dels Diputats, s'ha mostrat contundent piulant que "un Estat en el que es persegueix a qui posa urnes al carrer i es protegeix a qui conspira en un despatx, és un Estat indigne i miserable". També ha piulat l'exdiputat de la CUP David Fernández: "De nou, incontestablement i dempeus, la meua solidaritat sencera front un Estat repressiu neuròtic, demofòbic, autoritari i inquisitorial". I el tinent d'alcalde de la CUP de Berga, Francesc Ribera 'Titot', qui ha assegurat que "ningú ha de ser jutjat per obeir el poble".



La diputada de JxSí, la republicana Anna Simó, ha sentenciat: "Posar les urnes no és delicte. Vergonya. Tot el suport". També el secretari general del Comitè de Govern d'Unió, Ramón Espadaler, s'hi ha pronunciat, insistint: "Ho hem dit una i mil vegades: el 9-N requereix una resposta política i no pas judicial. Al costat de Mas, Ortega i Rigau".



L'alcaldessa de Sant Cugat i presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, també ha mostrat el seu suport als imputats: "No ens rendirem ni llençarem la tovallola! Tot el suport al President Mas, Irene Rigau i Joana Ortega!"











Enllaç noticia :

http://www.mon.cat/cat/notices/2016/06/politics_de_cdc_erc_la_cup_i_unio_donen_suport_a_mas_ortega_i_rigau_165893.php