dilluns, 7 de març del 2016

[Àudio] Pablo Iglesias admet que el referèndum ja no és una línia vermella

Política doble fletxa Última actualització Dilluns, 7 de març de 2016 11:35 h


El líder de Podemos creu que Democràcia i Llibertat no exigiria un plebiscit si hi hagués un acord entre ell i Pedro Sánchez.





Pablo Iglesias ha explicat aquest matí que la peça que encalla un possible acord amb el PSOE és el programa econòmic i no el referèndum. El líder de Podemos ha dit en una entrevista a Telecinco que en les reunions entre els dos partits d’esquerra, l’economia ha estat la pedra a la sabata, perquè el PSOE “s’està fent enrere respecte al programa electoral”. De fet, preguntat per si el problema és que Podemos té el plebiscit com a línia vermella, ell ha dit: “Estem disposats a parlar d’absolutament tot, el referèndum per nosaltres és la millor proposta”.
Audio :
Les paraules d’Iglesias es poden recuperar aquí (minut 43).
 
 
El líder de Podemos pressuposa que PNB i DiLL s'abstindrien amb un pacte Iglesias-Sánchez

Un missatge que ha volgut insinuar que una votació a Catalunya no és en cap cas el motiu que ho bloqueja tot. Tant és així que segons ell, si socialistes i podemites arribessin a un acord, PNB i Democràcia i Llibertat (DiLL) s’abstindrien encara que no hi hagués un referèndum sobre la taula: “Per tal que no hi hagi un govern del PP, ells fan un anàlisi propi que no implica acords que els portaria a abstenir-se”. I ho ha reblat dient que ho van dir els representants de nacionalistes bascos i catalans al debat d’investidura de la setmana passada.

Els números d'Iglesias no surten ni amb l'abstenció dels sobiranistes

Una interpretació de les paraules que escombra cap als interessos d’Iglesias, sobretot de les de Francesc Homs. A més, si fins i tot això es produís, els números tampoc sortirien. L’hipotètic govern d’esquerres tindria 162 vots a favor a tot estirar (PSOE, Podemos i confluències, IU i Coalició Canària), mentre que els contraris ja sumarien 163 (PP i Ciudadanos). I això, tenint en compte que PNB, ERC, Democràcia i Llibertat i Bildu s’abstinguessin. Una d’aquestes formacions necessàriament hauria d’emetre un vot afirmatiu, així que els càlculs del govern de coalició continuen sense sortir si no aconseguissin una abstenció de Ciudadanos o bé prometessin un referèndum.



Enllaç noticia :