dilluns, 7 de març del 2016

Les entitats sobiranistes es concentren en defensa de la democràcia i les institucions davant del TSJC

Política doble fletxa Última actualització Dilluns, 7 de març de 2016 11:00 h

L’AMI, l’ACM, Òmnium i l’Assemblea reiteren el seu suport als responsables polítics del 9N i a les institucions del país i denuncien la judicialització de la política i el mandat democràtic del 27S.









El món sobiranista s’ha concentrat aquest matí a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per acompanyar l’ex conseller Francesc Homs en el moment d’entrar a declarar com a responsable polític del 9N. Com ja es va fer en el seu moment amb Joana Ortega, Irene Rigau i Artur Mas l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), l'Associació Catalana de Municipis (ACM), Òmnium Cultural (ÒC) i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) han volgut demostrar una vegada més el seu suport a les institucions del país i a la democràcia. Jordi Cuixart, president d’ÒC ho ha resumit així: “actes com el d’avui són una mostra de la judicialització del contenciós entre Catalunya i l’Estat espanyol”. 
 

Les entitats han denunciat la imputació de càrrecs electes per haver seguit el mandat democràtic dictat per la ciutadania i una majoria parlamentària i haver organitzat la consulta del 9N. Pep Andreu, de l’AMI ha apuntat que, tot i aquesta onada judicialitzadora, “el municipalisme català estarà sempre a favor de les llibertats del poble i actuarem conjuntament amb les altres institucions i entitats”.

Miquel Buch, de l’ACM, ha manifestat que si “avui ens persegueixen per posar les urnes, demà potser ens perseguiran per manifestar-nos i dir el que pensem, per tant, hem de combatre aquesta manera de fer política. Els ciutadans i ciutadanes tenim dret a expressar-nos lliurement”.

Per últim, Jordi Sànchez, president de l’ANC ha sentenciat que amb totes les mobilitzacions de la
societat civil “tard o d’hora l’Estat espanyol haurà d’acceptar una canalització democràtica dels anhels de la ciutadania”.


L'exconseller de la Presidència de la Generalitat i diputat al Congrés, Francesc Homs, ha arribat poc després de les 9 del matí a la seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per declarar voluntàriament davant del magistrat que instrueix la causa pel procés participatiu del 9-N, abans que aquest decideixi si remet la causa al Tribunal Suprem perquè Homs sigui investigat. El líder de DiL a Madrid ha arribat acompanyat de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, el Govern gairebé en ple i l'exvicepresidenta Joana Ortega i l'exconsellera Irene Rigau, imputades en la mateixa causa. 





Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/483029/les-entitats-sobiranistes-es-concentren-en-defensa-de-la-democracia-i-les-institucions-dav