dilluns, 11 de gener del 2016

El rei espanyol evita rebre Forcadell i la investidura es comunica telemàticament

| 11/01/2016 a les 14:03h
 
NOU GOVERN


La presidenta del Parlament va demanar ahir audiència a La Zarzuela per tal d'anunciar presencialment a Felip VI la investidura de Carles Puigdemont

Forcadell sol·licita audiència al rei per comunicar la investidura de Puigdemont.





Carme Forcadell abraçant Carles Puigdemont després de la investidura | José Manuel Gutiérrez






El rei Felip VI ha evitat la "incòmoda" fotografia amb Carme Forcadell. La presidenta del Parlament ahir va sol·licitar audiència per tal de comunicar la investidura de Carles Puigdemont però la Casa Reial espanyola ha reclamat que la comunicació fos de manera electrònica.










Tradicionalment el nomenament d'un president de la Generalitat sempre s'ha comunicat al rei espanyol en una audiència al Palau de la Zarzuela. L'única ocasió que no va succeir va ser precisament fa tres anys, l'any 2012, quan Joan Carles I estava convalescent.

Ara, la investidura s'ha de publicar al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), tràmit imprescindible per tal que Carles Puigdemont prengui demà possessió del càrrec al Palau de la Generalitat. L'endemà, en el mateix emplaçament, serà el torn dels seus consellers.

 

Comunicat de premsa del Parlament de Catalunya
La presidenta comunica oficialment al rei Felip VI la investidura de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat per escrit a petició de la Casa Reial

Dilluns, 11 de gener de 2016. Palau del Parlament

La presidenta, Carme Forcadell, ha comunicat aquest migdia oficialment al rei Felip VI la investidura de Carles Puigdemont com a nou president de la Generalitat. La comunicació s'ha fet per escrit a petició de la Casa Reial i s'ha enviat per correu electrònic.

El Parlament de Catalunya va sol·licitar diumenge 10 de gener a la casa de Sa Majestat el Rei, pels conductes habituals, audiència perquè la presidenta, Carme Forcadell, comuniqués avui dilluns de manera presencial al rei Felip VI la investidura.




Enllaç noticia :

http://www.naciodigital.cat/noticia/101277/rei/espanyol/evita/rebre/forcadell/investidura/es/comunica/telematicament