dijous, 10 de desembre del 2015

ERC: “La futura Constitució catalana tindrà limitació de mandats”

Dijous, 10 de desembre de 2015 14:05 h

El candidat republicà al Senat, Santi Vidal, proposa que la nova Carta Magna no prevegi ni aforats ni indults


Esquerra Republicana és conscient que el sobiranisme s’hi juga menys que mai a les eleccions espanyoles perquè siguin quins siguin els resultats del 20D, el nou Congrés posarà pegues al projecte de construir un nou estat independent. A més, el full de ruta s’haurà de construir des del Parlament català i la societat civil del país, i és per això que en un acte electoral aquest migdia Santi Vidal s’ha centrat a parlar de la construcció d’una nova Constitució que, segons ell, hauria de posar un límit específic de mandats als polítics i alts càrrecs de 10 a 15 anys. 




El Jutge Santiago Vidal


"Tots els ciutadans haurien de ser iguals davant la llei"

A més, Vidal ha proposat que la nova Carta Magna no accepti ni aforats ni indults, perquè tots els ciutadans haurien de ser iguals davant la llei. Totes aquestes qüestions s'hauran de dirimir en una convenció constitucional a la islandesa, en la qual, segons Vidal, hauran de participar polítics i representants de la societat civil. 


Les eleccions constituents d'aquí a 18 mesos, després de la proclamació de la independència, serviran perquè el Parlament debati i aprovi el document definitivament. La ciutadania l'haurà de ratificar posteriorment en referèndum.

"Nets de corrupció"



El jutge, suspès pel Consell General del Poder Judicial per la seva militància política, ha defensat que ERC és un dels pocs partits "nets" de corrupció: "Només han condemnat dues persones d'ERC, un regidor quan ja no era regidor per abusos sexuals i un conseller quan ja no era conseller per contraban de tabac. I tots dos van ser expulsats immediatament. ERC no vol pomes podries al seu cistell".


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/458276/erc-la-futura-constitucio-catalana-tindra-limitacio-de-mandats