dimecres, 23 de desembre del 2015

El PSOE tanca la porta del referèndum a Catalunya que proposa Podemos

Dimecres  23.12.2015  13:35

PAÍS

Pedro Sánchez nega el suport del PSOE a la proposta: ’No trossejarem la sobirania nacional’.








Podem s’ha quedat sense el principal aliat que cercava per al compromís electoral de fer un referèndum sobre la independència de Catalunya. Un compromís que Pablo Iglesias va marcar com a condició indispensable per a poder arribar a cap acord de govern amb el PSOE. Doncs bé, avui el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha deixat clar que no pensen acceptar cap referèndum com aquest, i ha criticat que Podem ‘posi línies vermelles’ per a pactar.

En una conferència de premsa després de la reunió que ha tingut amb Mariano Rajoy, Sánchez ha dit que el PSOE té una solució per a Catalunya i que és la reforma constitucional. ‘Defensem el dret de decidir de tots els espanyols sobre el seu futur. No acceptarem que es trossegi la sobirania nacional del nostre país. La solució és la reforma constitucional que exigirà diàleg de tothom’, ha dit.

No a la investidura de Rajoy


Sánchez ha subratllat que el PSOE no donarà suport a la continuïtat de Rajoy ni del PP al capdavant del govern espanyol. ‘Les possibilitats d’acord són nul·les, els espanyols han dit no a Rajoy i a les seves polítiques’, ha dit, per afegir que, malgrat tot, ara correspon als populars mirar de conformar un govern.

Segons que ha dit, la seva prioritat és crear un govern de canvi progressista i que per aconseguir-lo,  explorarà totes les opcions. Amb tot, malgrat el vot contrari a la candidatura de Rajoy a la investidura com a president, donaria suport, encara que sigui des de l’oposició, a la defensa de la unitat territorial d’Espanya i a la lluita contra el gihadisme, els dos ‘elements d’estat’ que ha esmentat expressament el dirigent socialista.

Quant a l’oferta d’Albert Rivera per crear un pacte a tres bandes entre PP, PSOE i Ciutadans, Sánchez ho ha rebutjat: ‘Agraeixo l’oferta, però no és temps de fer fronts. És temps de diàleg’. Tot amb tot, ha dit que repetir les eleccions és l’últim escenari que es planteja el PSOE.


Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticies/el-psoe-tanca-la-porta-del-referendum-a-catalunya-que-proposa-podem/