dimecres, 23 de desembre del 2015

Mas alerta que el pacte no pot suposar "una humiliació" o "una abaixada de pantalons"

23 Des 2015 - 15.26

BARCELONA

Artur Mas ho ha dit en un acte de la cúpula de Foment, on també ha intervingut el ministre d'Afers Exteriors en funcions, José Manuel García-Margallo, que ha apel·lat a un acord entre Catalunya i la resta de l'estat.

 











El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, ha avisat que el pacte no ha de suposar "una humiliació" o una "baixada de pantalons", el mateix dia que Junts pel Sí ha presentat la proposta d'acord a la CUP, perquè se sotmeti a votació en l'assemblea d'aquest diumenge. En l'entrega dels Premis Ferrer Salat de la patronal Foment, Mas no s'ha volgut pronunciar explícitament sobre aquesta proposta, però sí que ha parlat de l'actual moment polític.


"En la cultura política de l'estat, el pacte i la cessió que comporta es considera una humiliació, i això no permet escoltar i pactar com faria falta, a partir del que diuen les urnes."

Juntament amb Mas, també ha intervingut a l'acte el ministre d'Afers Exteriors en funcions, José Manuel García-Margallo, que ha apel·lat a un acord entre Catalunya i la resta de l'estat.

"Hem de renovar el nostre edifici comú. Hi ha ponts danyats, però cap s'ha trencat. Hi ha hagut desencontres, però no comiats irreversibles."

Mas ha fet broma amb García-Margallo sobre la fragmentació i la complexitat que han generat les eleccions al Parlament del 27 de setembre i les generals d'aquest diumenge. "Compartim una cosa segura, que tots dos estem en funcions", ha dit.

El president de la Generalitat en funcions ha assenyalat que la complexitat política ha arribat "per quedar-s'hi" i ha apostat per abordar aquesta situació amb "paciència, perseverança i determinació".

Foment i la CEOE demanen un acord

En el mateix acte, el president de la CEOE, Joan Rosell, ha demanat que, "un cop acabada la campanya i els eslògans electorals", els partits polítics acordin "programes de govern, on es prioritzin els temes en els quals tots estem bàsicament d'acord". Rosell ha remarcat que a Europa hi ha 22 països amb governs de coalició, "i funcionen bé", i ha assenyalat que moltes formacions espanyoles tenen programes coincidents en qüestions com la necessitat de prioritzar l'economia, lluitar contra la corrupció i millorar aspectes socials com les pensions.

Per la seva banda, el responsable de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, s'ha mostrat "molt preocupat" per la incertesa a l'hora de formar govern, tant a Catalunya com a l'estat. Gay de Montellà ha defensat que els "dubtes sobre les possibilitats reals de les formacions polítiques per tancar acords i formar governs estables i forts" poden posar en perill l'agenda reformista assumida amb "grans sacrificis" de la població.

Foment ha distingit amb la Medalla d'Honor com a empresària de l'any Sol Daurella i, a títol pòstum, Leopold Rodés.

Video :








Enllaç noticia :

http://www.ccma.cat/324/mas-alerta-que-el-pacte-no-pot-suposar-una-humiliacio-o-una-abaixada-de-pantalons/noticia/2704366/