dilluns, 2 de novembre del 2015

La fiscalia i el TC ja esmolen les eines per carregar-se l’autonomia de Catalunya

Dilluns, 2 de novembre de 2015 10:30 h

La interposició d’una querella per sedició i l’execució de les noves competències de l’Alt Tribunal ja estan sobre la taula


Les clavegueres espanyoles escalfen motors per l’embat que s’està coent des de Catalunya. Tant la Fiscalia General de l’Estat com el Tribunal Constitucional ja treballen per respondre amb contundència no només la declaració d’inici de procés d’independència, sinó totes les iniciatives que surtin del Parlament a partir d’ara. La Junta de Fiscals de Sala, on es reuneixen els màxims exponents de la carrera, es reunirà el 10 de novembre per començar a posar fil a l’agulla a una major coordinació de l’estratègia de bloqueig judicial a tot allò que emani de la cambra catalana, segons informa 'La Vanguardia'. 







El delicte de sedició comporta fins a 15 anys de presó

La trobada dels òrgans rectors del Ministeri Fiscal tindrà sobre la taula la interposició d’una querella per sedició si Catalunya ignora el Tribunal Constitucional. Un delicte que pretén contrarestar els alçaments i insurreccions i que preveu presó pels instigadors de 10 a 15 anys si són autoritats i inhabilitació pel mateix temps. Ara bé, la Fiscalia s’activarà si l’Alt Tribunal actua, així que els magistrats del deslegitimat òrgan es preparen també per començar a desplegar les plenipotències de què ara gaudeixen.

Si Catalunya continua amb el procés, la inhabilitació acabarà arribant



Tot i que és poc probable que el TC tombi el ple en què s’ha d’aprovar la declaració d’inici de procés independentista –existeix el precedent del pla Ibarretxe, que tampoc es va vetar abans d’arribar al Congrés-, sí que ho farà després. I la contundència de la resposta ara s’està discutint. Algunes veus apunten a que es vol evitar la inhabilitació d’entrada, però també indiquen que si Catalunya continua amb el procés després d’algunes advertències i suspensions, sí que faran ús de la vareta màgica que els ha regalat Rajoy en forma de competències coercitives.


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/446081/la-fiscalia-i-el-tc-ja-esmolen-les-eines-per-carregar-se-lautonomia-de-catalunya