dimecres, 14 d’octubre del 2015

Tardà a Montoro: “O accepten i parlem democràticament de la secessió o tiren de tricorni”

Dimecres, 14 d'octubre de 2015 13:50 h

El diputat d’ERC demana al ministre si el govern espanyol s’asseurà a negociar la secessió i l’alerta que abocar el govern català a escenaris d'insubmissió seria “una bogeria” que posaria en escac la societat espanyola


En una interpel·lació al ministre Montoro, el diputat d’ERC Joan Tardà, ha explicat el full de ruta al ministre Montoro i l’ha alertat que “No hi ha volta enrere” perquè els partits independentistes han aconseguit una majoria absoluta i el govern que es conformarà tindrà un mandat democràtic i estarà obligat a tirar endavant el mandat de la ciutadania. Tardà ha preguntat a Montoro si estan disposats a corregir i assumir la voluntat del poble de Catalunya i seure a negociar la secessió de Catalunya. Montoro s’hi ha negat en rodó i ha dit que fan tard perquè la sobirania resideix en el poble espanyol, la llei és la llei i la independència no és possible en la casa comú d’Europa. 








Espanya és una illa de llibertat, diu Montoro

“No, no negociarem mai la secessió de Catalunya perquè seria trencar la Constitució i només es podria fer amb la modificació de la llei, i vostè està legitimat a proposar canviar la Constitució, però no té un pes específic per fer-ho”, ha respost Montoro. Segons el ministre, el  govern del PP no ha practicat cap immobilisme sinó que ha primat la sortida de la crisi econòmica i ha acusat Tardà de fer una lectura errònia del 27-S i ha argumentat que a la UE no hi caben projectes que dificulten la integració europea i la recuperació econòmica.

 “Han optat per la repressió i la humiliació” diu Tardà


Tardà ha demanat que el govern espanyol ha de corregir la metodologia de l’immobilisme perquè s’ha demostrat fallida, i després de la fase d’amenaces i ridiculitzacions, ara estem a la tercera fase, la de la repressió, que ens durà a la victòria. Tardà també ha alertat que la ciutadania espanyola no permetrà al govern del PP que utilitzi mètodes no democràtics per aturar el procés català. “Res es fa contra els espanyols o Espanya, sinó a favor dels interessos dels catalans”, ha afirmat Tardà i ha argumentat que “vostès fan trampa” perquè demogràficament Catalunya és el que és i la reforma de la Constitució és impossible perquè tot canvi polític passa pel PP i el PSOE que s’han negat només en aquesta legislatura vuit vegades a que els catalans puguin decidir. “Ens tenen en una gàbia amb mecanismes impossibles”.


Enllaç noticia :