dimecres, 14 d’octubre del 2015

Anna Gabriel explica que s'estan negociant «fórmules de desobediència al TC» entre Junts pel Sí i la CUP

| 14/10/2015 a les 17:19h

La número dos per Barcelona assenyala que es pot respondre a la justícia espanyola desobeint o també aplicant "obediència exclusiva a la legalitat pròpia"

Afirma que s'estan posant "propostes assumibles" damunt la taula i no el programa de la candidatura "en la seva totalitat"

Indica que hi ha quatre comissions de treball i en cap d'elles s'està parlant "del qui".





Ja fa deu dies que es van celebrar els comicis del 27-S i la candidatura guanyadora, Junts pel Sí, està negociant amb la CUP com es pot arribar a un acord per investir un president i conformar un nou Govern. I un dels punts principals d'aquest possible acord passa per la desobediència al Tribunal Constitucional. Si més no, aquesta és la idea més destacada que es desprèn de l'entrevista que se li ha fet aquest dimecres a la tarda a la número dos per Barcelona, Anna Gabriel, al programa L'oracle de Catalunya Ràdio. 


Anna Gabriel ha confirmat que s'està debatent sobre com respondre a la justícia espanyola. "Estem tenint aquest punt que vam anunciar a la conferència política", ha assenyalat la número dos de la llista tot afegint que encara no està "tancat". "Hem de veure com l'estirem", ha assenyalat. En aquesta línia, Gabriel ha assegurat que hi ha "moltes fórmules" per aplicar, les quals van des de la "desobediència al Tribunal Constitucional" fins a la "obediència exclusiva a la legalitat pròpia".

Quatre comissions de treball

En clau de resum, per mostrar la temperatura de les negociacions, la número dos per Barcelona de la CUP ha afirmat que "sobre la taula de converses" no s'està posant "el programa de la CUP en la seva totalitat", sinó que estan plantejant "propostes assumibles". I, en clau de mètode, Gabriel ha explicat que s'està treballant en quatre comissions. Quatre comissions que serveixen per parlar "del què, el com i el quan". En cap d'aquestes, ha afegit, s'està parlant "del qui".

D'altra banda, la número dos per Barcelona ha advertit que encara s'està en una "fase molt exploratòria" perquè el que s'està fent, segons ella, "és molt gros" i no es tracta d'una "legislatura ordinària". "Podrem començar a ser optimistes quan hi hagi acords ferms", ha conclòs.


Enllaç noticia :