dimecres, 14 d’octubre del 2015

Les entitats sobiranistes denuncien que "el comunicat del TSJC és inacceptable"

L'ANC, Òmnium, l'AMI i l'ACM asseguren en un comunicat que la nota del tribunal intenta "coaccionar el lliure dret a manifestació de la ciutadania".


per Nerea Rodríguez 14 d' Octubre 2015  




Concentració en suport d'Irene Rigau al TSJC


L'Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, l'Associació de Municipis per la Independència i l'Associació Catalana de Municipis han fet avui un comunicat en resposta a la nota que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va fer ahir titllant d'"atac" les concentracions de suport als imputats pel 9-N. En l'escrit, es denuncia que "el comunicat del TSJC és inacceptable, tant per l'intent de coaccionar el lliure dret a manifestació de la ciutadania com per les afirmacions inexactes sobre els objectius i els convocants de les concentracions".


En el segon dels punts, les entitats sobiranistes asseguren que "la convocatòria de les mobilitzacions del dimarts 13 d'octubre, així com la de dijous 15, l'han dut a terme l'Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, l'Associació Catalana de Municipis i l'Associació de Municipis per la Independència. En cap cas, tal com s'afirma al comunicat del TSJC, han estat instigades o liderades pel Govern de la Generalitat de Catalunya". A més, es recorda que "l'objectiu de les concentracions és el de fer-nos corresponsables de la celebració de la consulta del 9-N i mostrar el suport a les persones imputades per haver complert amb el mandat democràtic sorgit de les urnes".

Alhora, denuncien també "la judicialització a la qual s'ha vist sotmès el procés polític que es viu a Catalunya des del primer moment. A diferència de casos com l'escocès, en què la resposta a un conflicte polític ha estat política, l'Estat espanyol ha respost únicament amb amenaces i tribunals a qualsevol intent de consultar als catalans i catalanes sobre el futur polític del país. Una actitud que referma la necessitat d'avançar cap a la República Catalana complint amb el mandat sorgit a les urnes el 27-S".

Segons l'ANC, Òmnium, l'AMI i ACM el comunicat del TSJC "pretén desviar l'atenció sobre l'arrel del problema: la manca de qualitat democràtica de l'Estat espanyol i el fet que tres representants polítics estiguin imputats per dur a terme una consulta democràtica", i reivindiquen que "el dret a manifestació és irrenunciable i imprescindible per al bon funcionament de qualsevol societat democràtica. Un dret que a les concentracions del passat dimarts es va exercir, com sempre, de manera cívica i pacífica".

Finalment, les entitats convocants de les concentracions valoren "molt positivament la gran resposta a les mobilitzacions celebrades aquest dimarts i fem una crida a omplir de nou els carrers amb la concentració d'aquest dijous 15 d'octubre davant del TSJC". 


Enllaç noticia :

http://www.mon.cat/cat/notices/2015/10/les_entitats_sobiranistes_denuncia_que_el_comunicat_del_tsjc_es_inacceptable_152015.php