divendres, 9 d’octubre del 2015

Santamaría, indignada amb la possibilitat que Catalunya desobeeixi el TC

per Redacció 9 d' Octubre 2015


La vicepresidenta afirma que no fer cas del Constitucional seria un atac "al marc de convivència". "A mi respecte a Catalunya, què vol que li digui, cada cop em sorprenen menys les noticies".

 

 








La vicepresidenta espanyola Soraya Sáenz de Santamaría s'ha mostrat aquest migdia indignada, amb la possibilitat que Catalunya faci desobediència dels dictamens del Tribunal Constitucional. Segons Santamaría, aquesta pràctica política seria un atac "al marc de convivència". La CUP va llançar ahir aquesta proposta, i Junts pel Sí l'està estudiant.

Santamaría s'ha mostrat fins i tot fastiguejada per la tamborinada que sembla congriar-se a Catalunya. "A mi respecte a Catalunya, què vol que li digui, cada cop em sorprenen menys les notícies.
Primer, si anaven junts o no a les eleccions; després, si hi ha d'haver diversos presidents, i ara, que de qui depèn l'elecció del president vol imposar el seu programa. Quan s'escull un parlament autonòmic és perquè gestioni els interessos dels ciutadans", ha deixat anar en la roda de premsa posterior al consell de ministres.

La vicepresidenta ha citat les dades electorals portant l'aigua al seu molí. "Un 52% dels catalans ha dit no a Junts pel Sí i al seu programa", ha apuntat. I ha fet una crida al president Artur Mas perquè abandoni el procés. "Crido a tots a la reflexió, especialment al president. No ha tingut prou amb fracturar la societat, ni amb trencar la seva coalició, i ara per governar ningú s'hauria de sotmetre a un programa que és un atac al marc de convivència
Que tothom respecti la democràcia i la convivència. Els tribunals fan que tots els ciutadans siguin iguals davant la llei. I si els mateixos dirigents polítics no compleixen la llei, ¿com volen que els ciutadans després la compleixin?", ha argumentat. 
Enllaç noticia :