dimarts, 6 d’octubre del 2015

Lluís Llach: «Estic convençut que tots facilitarem que el procés sigui possible, i suposo que Mas també»

| 06/10/2015 a les 10:52h

El cap de llista per Girona aposta per reeditar Junts pel Sí a les eleccions espanyoles

"Em sento totalment imputat", diu en referència a la situació de Mas i confirma que el 15 d'octubre es concentrarà davant del TSJC

ERC contempla totes les opcions de cara a les eleccions espanyoles, fins i tot no presentar-se.

 

 

 

Lluís Llach

 


Lluís Llach, candidat de Junts pel Sí per Girona, vol que es repeteixi la fórmula de llista unitària de Junts pel Sí a les eleccions espanyoles del 20 de desembre. "Estaria bé tenir 20 o 30 diputats per decantar la balança", ha afirmat en una entrevista aquest matí a El Món a RAC1.

Llach també s'ha solidaritzat amb Artur Mas, el president de la Generalitat en funcions, imputat per l'organització del procés participatiu del 9-N. Ha declarat que "em sento totalment imputat" i ha avançat que assistirà a la concentració impulsada per les entitats sobiranistes el 15 d'octubre davant del TSJC per donar suport a Mas. "Entenc que les lleis són eines de control i estructuren un país, però quan deixen de fer servei en calen de noves, com va passar amb les lleis franquistes a la transició", sosté Llach.


El gironí ha subratllat que ara "no lluito contra la gent d'esquerra o de dreta, sinó contra una manera d'entendre l'Estat que ens ofega" i s'ha reivindicat com una figura "que pot fer consens, una tasca important en moments difícils".

Llach ha tingut bones paraules per CDC, de qui diu que "no ho he estat mai convergent però contemplo molta generositat per les qüestions socials", i també per Podem: "Espanya necessita que trontollin les estructures polítiques".

El candidat de Junts pel Sí s'ha mostrat optimista en les converses entre la seva formació i la CUP i ha afirmat que "hi ha tantes ganes de fer el procés" i que "tots facilitarem que es faci possible suposo que Artur Mas també". "A mi em toca defensar-lo, i ho faig sincerament. Té un valor polític demostrat ja. 

No es pot negar que les seves accions polítiques estan plenes d'astúcia, responsabilitat i risc quan ha calgut, i, al final, ell queda dret”, ha afegit.
Enllaç noticia :