dimarts, 6 d’octubre del 2015

El judici a la infanta Cristina de Borbó començarà l'11 de gener de 2016

| 06/10/2015 a les 10:08h


L'Audiència Provincial de les Balears fixa l'inici del judici pel cas Nóos

La germana del rei Felip VI i filla de Joan Carles I està acusada de dos delictes fiscals

L'Audiència refusa «per imperatiu legal» que el rei Felip VI declari en el judici del cas Nóos

 

 





La infanta Cristina serà jutjada a partir de l'11 de gener del 2016. L'Audiència Provincial de les Illes Balears ha fixat l'inici del judici pel cas Nóos en la qual la germana del rei Felip VI de Borbó i filla de Joan Carles I està acusada de dos delictes fiscals.

El judici s'iniciarà a les 9:30 hores i a partir d'aquell moment un total de 18 persones s'asseuran al banc dels acusats, entre les quals Iñaki Urdangarin, Diego Torres i Jaume Matas, expresident de les Illes Balears.


En la diligència, el secretari judicial de la secció primera de l'Audiència cita el Ministeri Fiscal i els lletrats de les altres parts a una compareixença per tal de determinar el nombre de sessions davant el tribunal, que tindrà lloc a la sala habilitada per aquesta causa a les dependències de l'Escola Balear d'Administració Pública (EBAP) el 23 d'octubre.

El rei Felip VI no declararà per "imperatiu legal"

L'Audiència ha refusat "per imperatiu legal" la declaració en qualitat de testimoni del rei Felip VI. La declaració havia estat sol·licitada per Diego Torres, l'exsoci d'Iñaki Urdangarin al capdavant l'Institut Nóos.

En una interlocutòria de 91 pàgines, la Sala argumenta que l'article 411 de la Llei d'enjudiciament criminal aclareix expressament que el rei està exempt de l'obligació de prestar declaració.


Enllaç noticia :

http://www.naciodigital.cat/noticia/95935/judici/infanta/cristina/borbo/comencara/11/gener/2016