dimecres, 28 d’octubre del 2015

‘Declaració unilateral d’independència’, ‘inici d’un procés revolucionari’: la premsa internacional sobre l’acord de Junts pel Sí i la CUP

Dimecres  28.10.2015  10:23

INTERNACIONAL


 





La premsa internacional va començar a informar dimarts mateix a la tarda de l’acord entre Junts pel Sí i la CUP, en què es declara el començament del procés de creació de l’estat català independent ‘en forma de república’. Molts mitjans es van fer ressò de les peces distribuïdes per agències internacionals com Reuters, Associated Press i AFP, i posteriorment alguns diaris han publicat articles dels seus corresponsals.


És el cas del diari The Guardian, on Stephen Burgen parla de l’acord per a ‘començar el procés de creació d’un estat català independent en forma de república’ i el considera ‘a l’efecte una declaració unilateral d’independència’, condemnada ja pels partits unionistes catalans com ‘un cop d’estat’.

La notícia recorda que a les eleccions del 27 de setembre ‘la coalició pro secessionista va guanyar una majoria d’escons al parlament, però no va aconseguir una majoria de vot popular’, que es va quedar en el 48%.

La cadena Euronews destaca en un vídeo que ‘Catalunya traça el full de ruta cap a la independència’.


Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticies/declaracio-unilateral-dindependencia-inici-dun-proces-revolucionari-la-premsa-internacional-sobre-lacord-de-junts-pel-si-i-la-cup/