dimarts, 1 de setembre del 2015

La majoria d'espanyols creu que Junts pel Sí declararà la independència

01/09/2015

PLEBISCITÀRIES

Segons una enquesta de la Cadena SER, un 31,8% creu que la llista unitària tirarà endavant el seu full de ruta.


Redacció





La majoria d'espanyols creu que Junts pel Sí tirarà endavant el seu full de ruta i declararà la independència de Catalunya, en cas que la llista unitària guanyi les eleccions del 27-S, segons una enquesta de la Cadena SER elaborada per MyWord. Un 31,8% dels enquestats (1.000 en total) s'inclinca cap a aquesta opció, i un 11,2% considera que el govern català arribarà a un acord amb l'executiu espanyol per reformar el sistema institucional de l'Estat cap al federalisme.

D'altra banda, el 28,1% creu que la situació política a Espanya es mantindrà tal i com està ara, és a dir, amb el mateix model autonòmic, i un 28,9% diu que no sap què passarà. Pel que fa a la distribució entre partits (PP, PSOE, Podemos i C's), els qui més creuen que la candidatura que encapçala Raül Romeva declararà la independència és el partit d'Albert Rivera (34,7%).

A C's el segueix Podemos, on un 32,4% dels seus votants aposta per aquesta opció. Entre el PP hi ha un 30,4% de votants que també tenen la declaració de la independència com a camí més possible, i el partit amb un percentatge més baix que consideri aquesta via és el PSOE (29,1%).

El pes del full de ruta independentista


Cal destacar que entre els votants de Podemos, C's, i en el resultat global, l'escenari de la declaració d'independència és el majoritari. Entre els simpatitzants del PP només el supera l'opció de mantenir el marc autonòmic, així com passa amb el PSOE. De fet, la via federal té un màxim suport entre els socialistes, però tan sols d'un 17,7%, i un 17,6% dins de Podemos. Així, segons l'enquesta de la SER, l'alternativa a mantenir l'status quo actual és la via independentista.








Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/09/la_majoria_d_espanyols_creu_que_junts_pel_si_declarara_la_independencia_112133.php