divendres, 7 d’agost del 2015

La Cambra de Comerç critica la poca inversió de l'Estat per al Corredor Mediterrani

07/08/2015

La institució adverteix que "es manté l'esforç inversor en actuacions radials de l'alta velocitat i de baixa densitat de demanda".

 

Agències



Locomotora d'un tren AVE



La Cambra de Comerç de Barcelona critica la poca inversió pressupostada pel Ministeri de Foment per als corredors Mediterrani i Atlàntic, en detriment de l'"esforç inversor en actuacions radials de l'alta velocitat".

En un comunicat, la Cambra ha recordat que el 2016 l'Estat destinarà 1.027 milions d'euros al corredor Mediterrani i 1.191 milions al corredor Atlàntic, mentre que 1.881 milions seran invertits en altres actuacions.


En aquest sentit, la institució ha afirmat que l'aposta pel corredor Mediterrani "es torna a quedar curta" en els pressupostos generals perquè "es manté l'esforç inversor en actuacions radials de l'alta velocitat i de baixa densitat de demanda".

L'organització ha lamentat que el Ministeri de Foment computi dades d'inversió per a les connexions de l'AVE dins de la partida destinada al corredor Mediterrani.

"En realitat, el 61 % de l'assignació del corredor Mediterrani correspon a connexions d'AVE radials, mentre que només el 12 % es dedica a donar continuïtat als serveis d'AVE al llarg del litoral i el 27 % restant s'assigna a l'adaptació de la xarxa a l'ampli estàndard europeu", ha assegurat la Cambra.


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/08/la_cambra_critica_la_poca_inversio_de_l_estat_per_al_corredor_mediterrani_111460.php