divendres, 7 d’agost del 2015

França gira la mirada cap a Catalunya

06/08/2015

Per primer cop, el mitjans més influents del país veí comencen a prestar atenció al procés sobiranista.


Lluís Bou (Barcelona)







França està girant la mirada cap al que succeirà en els pròxims mesos a Catalunya. Per primer cop els més influents mitjans de comunicació del país veí han començat a prestar atenció al procés sobiranista.

França és, juntament el Regne Unit, el país que té una diplomàcia més sofisticada, i els informes han arribat al Quai d'Orsay, la seu del ministeri d'Exteriors francès: Alerta amb el 27-S, els antics punts de vista potser comencen a estar caducats. Ha arribat a oïdes franceses que el futur govern independent català podria cedir el servei de Rodalies a l'SNCF i desfer-se de Renfe.


El punt de vista francès sobre Catalunya no s'havia acostat mai tant al que té el món anglosaxó, que hi simpatitza. France Presse, una de les grans agències internacionals i sempre coherent amb la geostratègia del seu país, va titular la convocatòria de les eleccions del 27-S reconeixent que el govern espanyol "s'inqueta" i que seran uns comicis "decisius" sobre el futur de Catalunya a Espanya.

Ja no és només l'esquerranós Libération el qui s'interessa per la qüestió catalana. Aquesta setmana per primera vegada el gran diari liberal de França, Le Figaro, ha fet un desplegament important sobre el procés procés sobiranista. "Els independentistes rellancen el pols amb Madrid", apuntava a la versió web una acurada crònica de Mathieu de Taillac. Més tard el diari de paper publicava tres quarts de pàgina amb una entrevista amb el candidat de Junts pel Sí, Raül Romeva, on explicava que els comicis seràn un referèndum.




L'entrevista de Le Figaro a Raül Romeva






Enllaç noticia :


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/08/franca_gira_la_mirada_cap_a_catalunya_111447.php