divendres, 7 d’agost del 2015

L’última vacil·lada de la reforma constitucional

Divendres, 7 d'agost de 2015 13:30 h

El Ministre de Justícia confirma que quedar-se a l’Estat espanyol implicarà més recentralització


El Ministre de Justícia, Rafael Catalá, va tornar a obrir ahir el meló de la reforma constitucional. Una vegada més la incomprensió (o la falta de voluntat per comprendre) es fa evident. En un moment de ruptura i de construcció d’un camí independent a Catalunya, el Ministre de Justícia, lluny de plantejar una oferta atractiva pels catalans, obre la porta a una recentralització embellida. No a les portes del 27-S, el moment definitiu, l’Estat espanyol té cap intenció d’encaixar i reconèixer Catalunya. Les terceres vies queden definitivament mortes i l’única via de veritat possible és la independència. 
 




En resposta a les suposades intencions del Ministre, Josep Rull (CDC) ha dit aquest matí ha qualificat la reforma de la Constitució plantejada, com "un escàndol" perquè pretén "blindar" les competències de l'Estat i ha advertit als defensors de la tercera via que quan PP o PSOE es decideixin a "obrir" la reforma constitucional serà per "consolidar la recentralització que s'ha estat perpetrant els últims anys". 

Rull ha retret que "sobre el reconeixement de la identitat nacional de Catalunya i del dret a decidir, diuen que ni parlar-ne", i ha lamentat que "la única ocurrència" de l'executiu de Mariano Rajoy davant les demandes independentistes sigui "obrir" la Constitució per tal de "recentralitzar.

Fins i tot Arrimadas (C’s) ha veu la proposta de Catalá com un senzill anunci d’aparador. "Tenen molt poca legitimitat per parlar de reformes quan han tingut quatre anys de majoria absoluta, no n'han fet i no n'han volgut ni parlar", ha etzibat. 


Per a Arrimadas, "ja fan tard", perquè "han perdut la legitimitat, com el PSOE que ha governat Espanya molts anys i no ho ha fet"


Enllaç noticia :

http://directe.cat/423946