dilluns, 27 de juliol del 2015

Romeva: “la bel·ligerància de l'Estat augmentarà”

Dilluns, 27 de juliol de 2015 09:40 h

Diu ser conscient del risc personal que suposa el pols a l’Estat, però que encara és més conscient de l'oportunitat col·lectiva de fer la independència.


El cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva, en una entrevista al diari El Punt assegura que la resposta de l'Estat pot ser “incalculable” i que desconeix de què “poden arribar a ser capaços”, recorda que fins ara no hi hagut cap proposta per part del govern espanyol, ni cap voluntat de diàleg i per tant es fa molt difícil pensar que “tindrem una resposta amigable i amable”. Amb tot, alerta que no es pot construir un nou país sense assumit algun risc.  
 
 
 La corrupció s’ha de perseguir fins al final i un nou estat permetrà posar fre a les pràctiques corruptes

Preguntat sobre la previsible guerra bruta de l’estat i de la possible campanya judicial i mediàtica contra el president Mas i l'entorn convergent, que sembrarà dubtes que no serà a temps de verificar, Romeva és taxatiu: “Aquí hi ha una part que serà guerra bruta i hi ha una part que tampoc podem amagar ni negar.

I precisament una de les raons per les quals alguns fem això és perquè volem posar tallafocs a una realitat. Hi ha hagut i hi pot haver accions de caràcter corrupte i fins i tot de caràcter delictiu que cal perseguir fins al final. Fins al final”.


En aquest sentit, argumenta que és important poder-nos dotar d’un nou estat amb unes eines específiques “que d'entrada i d'arrel ens permetin posar fre a aquest tipus de pràctiques”.

Un nou marc que permeti lluitar contra la corrupció de forma impecable i modèlica

Romeva té clar que en el “context estarà molt contaminat per amenaces i per accions que potser en alguns casos seran instrumentalitzades” i que aquesta situació serà complexa però que cal assumir-ho si es tenen clars els objectius. “Què més revolucionari que un estat per resoldre-ho?” és demana i recomana tenir la mirada posada en “l'escenari posterior”.


Enllaç noticia :

 

http://www.directe.cat/noticia/421684/romeva-la-belligerancia-de-l-estat-augmentara