dimecres, 8 de juliol del 2015

Mas evita concretar si es presentarà a les eleccions del 27-S

8 Jul 2015 - 13.49

Barcelona

El president diu a 81 dies dels comicis que "està intentat per tots els mitjans possibles" atorgar-los un caràcter de plebiscitari".



Mas, durant la sessió de control al govern

El president de la Generalitat, Artur Mas, no ha clarificat, a falta de 81 dies, si es presentarà o no a les eleccions del 27 de setembre. Mentre la proposta d'impulsar una llista civil sense polítics en actiu avança, amb l'ANC com a última incorporació, Mas ha evitat concretar el seu futur de cara als pròxims comicis catalans.

En una sessió de control en què el referèndum grec ha estat l'eix de moltes intervencions, Miquel Iceta ha adreçat a Mas "una qüestió molt més simple: "Es presentarà a les pròximes eleccions?" Però Mas no ha respost, s'ha limitat a dir: "Això no ho respondré avui al Parlament, no li oferiré aquesta resposta."

En el seu torn de rèplica, ha apuntat que "està intentat per tots els mitjans possibles" atorgar un caràcter de plebiscit al 27-S. I ha retret al PSC que hagi abandonat la consulta legal i acordada en el seu programa.

"Vostès estan asseguts ara en aquestes cadires, perquè portaven en el seu programa electoral de fa dos anys la consulta legal i acordada, i ara ja ni això, vostès han canviat rotundament de posició", ha dit Mas al dirigent socialista.

"Si Catalunya fos independent seria el país menys endeutat de tota la UE"


Mas ha alertat que no es pot comparar la situació que viu Grècia amb Catalunya. Després que Rivera afirmés que el full de ruta que planteja CiU duria Catalunya a un "corralito" financer, el president del govern ha explicat que si Catalunya marxés d'Espanya sense acord el deute català seria de 60.000 milions d'euros sobre un PIB de 200.000 milions d'euros.

"Si Catalunya fos independent seria el país menys endeutat de tota la UE", ha dit Mas, que ha remarcat que "no hi ha ni una sola possibilitat que el que li passi a Grècia li passi a Catalunya respecte al 'corralito'".

Pel que fa a la dependència del FLA, Mas ha recordat que tot es deu a la manca de competències de Catalunya sobre fiscalitat: "El País Basc no necessita FLA, ni FLU, ni FLI, perquè recapta els impostos."

Mas a Camacho: "El govern espanyol pot dialogar amb ETA i no amb un govern català escollit democràticament?"

Mas ha retret al PP que hagi arribat a "dialogar" en el passat amb un grup terrorista com ETA i en canvi no vulgui dialogar amb un govern català escollit democràticament per les seves posicions polítiques favorables a la independència.

"Un govern espanyol pot dialogar amb un grup terrorista i no amb un Parlament i govern -catalans- escollits democràticament", ha afirmat Mas en el ple del Parlament en resposta a la líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, que l'ha acusat de fomentar l'"odi cap a Espanya" i ha advertit que el govern de Mariano Rajoy no dialoga amb executius que volen la independència.


Enllaç noticia :

http://www.ccma.cat/324/mas-evita-concretar-si-es-presentara-a-les-eleccions-del-27-s/noticia/2674301/