dimecres, 8 de juliol del 2015

Schulz en evidència per incomplir la promesa de permetre el català a l'Eurocambra(video)

Dimecres, 8 de juliol de 2015 10:00 h

"És una vergonya i un dèficit democràtic", ha etzibat l’eurodiputat flamenc Mark Demesmaeker al president de l'Eurocambra en un debat a Estrasburg.

 

 

 

(ACN).- L'eurodiputat flamenc de l'N-VA Mark Demesmaeker ha lamentat aquest dimecres que el president de l'Eurocambra, Martin Schulz, hagi incomplert la seva promesa de permetre el català al plenari. En una intervenció a Estrasburg, Demesmaeker ha dit que és "una vergonya i un dèficit democràtic" que el català, com a tretzena llengua més gran de la UE, i amb 10 milions de parlants, no es pugui fer servir en una cambra que "se suposa que és oberta i democràtica". "L'insto a pensar-ho de nou i complir la seva promesa", ha defensat Demesmaeker, que va ser un dels observadors del 9-N.

"Senyor president, potser no se'n recorda, però va dir que permetria als eurodiputats catalans parlar la llengua catalana aquí al plenari", ha assegurat Demesmaeker durant una intervenció en el debat a Estrasburg sobre la nova presidència de Luxemburg.

L'eurodiputat flamenc ha remarcat que els eurodiputats catalans "encara no tenen permès" utilitzar el català al plenari, tot i la promesa que Schulz els va fer el 2012 "quan va ser escollit president" per primera vegada.

"Això, senyor Schulz, és una vergonya i un dèficit democràtic", ha lamentat Demesmaeker, despertant els aplaudiments d'una part de la cambra.  

Video : 



Enllaç noticia :