dimecres, 8 de juliol del 2015

Margallo ja trigava: “Grècia ha d'entendre que el dret a decidir no és unilateral i el que afecta a tots s'ha de decidir entre tots”

Dimecres, 8 de juliol de 2015 10:20 h

El ministre d’Afers Exteriors espanyol, José Manuel García-Margallo ha fet aquesta referència al procés català parlant de Grècia.






Els nervis traspuen en el sí de govern espanyol, després de la possibilitat real de la unitat catalana a les urnes el proper 27 de setembre. Margallo ha recordat als grecs que “quan un viu en comunitat el dret a decidir no és mai un dret unilateral, i el que afecta a tots s'ha de decidir entre tots".

Tant l'esquerra com la dreta espanyola se n'aprofiten del drama grec

Margallo ha instat el govern Tsipras a explicar com pensa tornar el deute i com reactivarà el país. De fet, durant els darers dies, Espanya ha tret pit de la seva situació –en comparació amb Grècia- com si fos un dels primers motors econòmics del continent. 


Paradoxalment, l’unionisme espanyol sigui de dretes o d’esquerres, intenta aprofitar-se de la situació i els plantejaments d’un país que està passant per un drama real, per treure rèdit polític.

Els polítics del govern espanyol ja han hagut de rectificar algunes de les seves declaracions sobre Grècia, sobretot després del clar ‘No’ que es va produir en el referèndum de diumenge. 

Pel que fa a l’esquerra, Podemos intenta fer-se la foto un dia rere un altre amb el govern Tsipras per mirar-se d’emmirallar en aquesta revolució popular, ara que s’acosten eleccions generals al Regne d’Espanya.


Enllaç noticia :