dilluns, 13 de juliol del 2015

ERC destaca que «Mas és el president de la independència» amb la llista civil

Considera que la papereta sense polítics "fa bona la proposta que és un vot Sí-No a la independència"

El líder de CDC "seguirà sent el president del Govern", ressalta Sergi Sabrià

Creu que "en una setmaneta hi ha d'haver resposta definitiva"

Especial: Eleccions al Parlament de Catalunya el 27 de setembre del 2015



| Actualitzat el 13/07/2015 a les 13:25h
 
 
 
El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, aquest dilluns. Foto: Bernat Ferrer/Nació Digital.
 
 
ERC ho aposta tot a la llista cívica sense polítics de cara al 27 de setembre. La idea inicial de tres llistes independentistes -CDC, ERC i CUP, cadascuna per la seva banda- queda pràcticament aparcada, i confia que aquesta setmana s'arribi a un acord. Així ho ha exposat aquest dilluns el portaveu republicà, Sergi Sabrià, que ha recalcat que, "en aquest format, el paper del president continua sent cabdal, perquè converteix Mas en el president de la independència, perquè continuarà sent el president del Govern". La proposta de llista sense polítics sorgida d'Òmnium Cultural "no aparta a ningú", ha defensat Sabrià.

"Tenim una proposta que ha il·lusionat la gent, que ens dóna la possibilitat de guanyar", consideren els republicans. Per aquest motiu, la idea inicial de tres llistes independentistes -pactada amb CDC el 14 de gener- és vista ara com un "pla B", perquè "ens sembla que tenim una oportunitat millor sobre la taula", creu Sabrià.

La llista sense polítics "és una proposta que ve de les entitats i que en molt poques hores la gent s'hi va afegir", ha recalcat. "No volem una votació sobre partits o sobre persones. El que fa bona la proposat és que és un vot Sí-No a la independència. La llista civil és clarament plebiscitària", ha defensat.

Coincidència de terminis amb la CUP

Sabrià, de fet, també ha donat per bons els terminis que fixava la CUP la setmana passada per concretar aquesta llista civil: aquest dissabte, 18 de juliol. "En una setmaneta ha de tenir resposta definitiva", ha assegurat Sabrià. "I aquesta resposta ha de ser positiva", ha reblat. "Entenc que la CUP posi la data de dissabte: no ens sobra temps", ha reconegut Sabrià.

Igualment, els republicans també aposten perquè les negociacions siguin discretes. "La negociació ha de ser a dins, no marcant posicions als mitjans. Aquesta serà una setmana de treball intens, hi ha una necessitat de treballar-ho amb discreció, i a fons. Perquè és l'acord que el poble espera i necessita", ha exposat.


Enllaç noticia :