dijous, 30 de juliol del 2015

Albinyana: “estem vigilats i menyspreats per la diplomàcia espanyola”

Dijous, 30 de juliol de 2015 09:45 h

El Secretari d'Afers Exteriors i de la Unió Europea de la Generalitat de Catalunya denuncia la “intercepció constant i permanent” de la diplomàcia espanyola a l’acció exterior de al Generalitat.












En una entrevista a RAC1,  Roger Albinyana ha assegurat que la diplomàcia espanyola exerceix una “intercepció constant i permanent” de les relacions exteriors de la Generalitat. 

Les  trucades i pressions per anular reunions, sobretot amb els organismes internacionals, són constants, ha dit  Albinyana que ha explicat que l’estat espanyol té una xarxa molt extensa d’ambaixades i que la Generalitat s’ha hagut d’empescar formes alternatives per contactar  i mantenir reunions amb ambaixadors, governants i legisladors d’arreu del món i que ho ha fet amb èxit. 



En aquest sentit, Albinyana ha assegurat que l’activitat exterior de la Generalitat ha estat “intensa” malgrat l’intent d’interceptar i malmetre les reunions, que sovint no es fan de forma pública perquè sovint ho demana la contrapart.

Amb tot, Albinyana ha comptabilitzat només el 2014 més de 400 impactes a l’exterior amb representants del legislatiu, l’executiu i mitjans de comunicació. Una feina intensa per situar el conflicte entre Catalunya i Espanya al món, que ha reeixit. 


El Secretari d’Afers Exteriors ha explicat que a partir d’ara els esforços de al diplomàcia acatalana se centraran en explicar les conseqüències del 27-S.   


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/422678/albinyana-estem-vigilats-i-menyspreats-per-la-diplomacia-espanyola