dilluns, 4 de maig del 2015

L’Estat obligarà a pujar impostos a les autonomies per quadrar els seus comptes

Dilluns, 4 de maig de 2015 09:00 h

Les autoritats fiscals exigeixen que les autonomies pugin una sèrie d’impostos que no preveuen pujar


El govern de Mariano Rajoy, que es troba força ofegat davant Brussel·les, ja ha comunicat a les autoritats comunitàries que les autonomies apujaran impostos per quadrar els comptes a partir del 2016. La comunicació ha sorprès tothom perquè no hi ha cap partit polític que tingui prevista aquesta mesura ara que s’acosten eleccions (tampoc el PP).



#Montoroensroba exigeix ara apujar impostos per quadrar els seus comptes


Més càrregues, per salvar els mobles

Hisenda té decidit on s’han d’aplicar, però aquest augment de les mesures impositives: mediambient (d’on preveuen treure 250 milions) i impost de transmissions patrimonials (d’on en preveuen treure 350). 

Hisenda, a més, preveu que a través de la reducció del funcionariat (per la no reposició) i càrregues com el copagament sanitari que ajudaran a l’estalvi.


Per l’Estat, l’esforç de les autonomies, en general, és el que genera més dubtes.

Lluny de fer autocrítica, des de Madrid porten tota la legislatura culpant i carregant les autonomies cada vegada que els comptes no els han sortit davant Brussel·les. 

L’any passat van tancar amb un dèficit de l’1,68%, i es pretén que aquest any això es redueixi al 0,7%, el proper al 0,3%, el 0,1% el 2017 i, finalment, l’equilibri el 2018.



Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/401378/lestat-obligara-a-pujar-impostos-a-les-autonomies-per-quadrar-els-seus-comptes