dijous, 7 de maig del 2015

Carme-Laura Gil : La llengua: infrastructura d’estat

07.05.2015

El combat lingüístic és indissoluble del combat nacional, perquè la llengua és l'estrat primordial on assentar l'estat català.

 



El combat contra la llengua catalana es dirimeix en dos camps: destruir la unitat de la llengua, relegant-la a la condició de peculiaritat històrica convertida en una raresa arqueològico-lingüística, i subordinar a Catalunya, el bastió no conquerit, la llengua catalana a la castellana en tots els àmbits, atacant-la en el lloc de transmissió universal, l'escola. La llengua és la nostra infrastructura i, com a tal, cal destruir-la: aquest és l'objectiu del govern espanyol.

Destruir la supremacia de la llengua catalana és destruir, diluir la nostra identitat; la llengua explica de manera indiscutible la nostra història pròpia, la nostra organització social, la nostra relació amb el món, la nostra cultura i la nostra persistent lluita a través dels segles per al manteniment de la nostra identitat col·lectiva.


La llengua espanyola, infrastructura de l'estat espanyol, s'empra com una eina política de domini, fins a tal extrem que, malgrat ésser --i ésser sentida-- amiga i familiar, s'ha aconseguit que la vegem com una arma de colonialisme polític.

No podem cedir ni un pam d'allò que hem aconseguit. El 27-S és a prop. No hi ha independència sense llengua.

El combat lingüístic és indissoluble del combat nacional, perquè la llengua és l'estrat primordial on assentar l'estat català, l'intangible que assegura la consecució d'una societat cohesionada i emancipada políticament, social i econòmica de l'estat espanyol.

I aquest combat no és solament d'uns sinó de tots, és a favor de tots els catalans, és la salvaguarda del poble unit, el ciment contra la divisió. No podem afluixar ni ho hem de fer. I ja som en el combat.


Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/opinio_contundent/4285349/llengua-infrastructura-destat.html