dimarts, 7 d’abril del 2015

Homs respon Rajoy que Europa ha acabat acceptant coses que abans no acceptava

El portaveu del Govern reitera al president espanyol que respecti per “allò que decideix el poble de Catalunya” a les eleccions del pròxim 27-S

Assegura que el Govern manté “una agenda oficiosa” amb tots els països de la Unió Europea.


07/04/15 14:14 - barcelona -



El portaveu del Govern, Francesc Homs, i la vicepresidenta, Joana Ortega, durant la reunió del consell executiu d'aquest dimarts Foto: EFE.
 

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha respost a les declaracions fetes aquest dilluns per Mariano Rajoy, en què va assegurar que a Europea no s'acceptaria una declaració de sobirania de Catalunya, reclamant un cop més que es “respecti allò que decideixi el poble de Catalunya” a les urnes el pròxim 27 de setembre. “Trobo a faltar en Rajoy l'essència de la democràtica que és que allò que expressi el poble de Catalunya sigui tingut en compte”, ha remarcat.

A més, Homs ha recordat que “l'experiència ens diu que Europa ha acabat acceptant coses que abans negava”, tot defensant la possibilitat de canvi. “Les coses són canviants”, ha insistit el portaveu, tot remarcant que “l'aspiració” que defensa el Govern és “senzilla”: “que la democràcia hauria de poder-se fer un lloc” i que “si al final el poble de Catalunya s'expressa en un resultat, sigui el que sigui, ha de ser tingut en compte”.


De fet, Homs, ha qualificat les declaracions de Rajoy de “contundents asseveracions”, que considera només s'emmarquen en el terreny de les “amenaces” sobre el procés. I, en aquest sentit, el portaveu del Govern ha avisat que e en política internacional les amenaces “no funcionen” perquè en aquest terreny les “coses són canviants” i es poden acabar acceptant termes que ara no semblen possibles.

Homs també ha assegurat en la roda de premsa posterior al consell executiu que el Govern “manté una agenda oficiosa de contactes amb tots els països de la Unió Europea”. Segons ha remarcat, es tracta de converses “intenses i regulars” amb cossos diplomàtics des 27 països de la Unió i també amb representants de “grans potències del món” per explicar el procés català.


També ha admès que el Govern fa trameses de documentació a nivell internacional per explicar no només les aspiracions polítiques sinó també la realitat econòmica i cultural del país. Amb tot, el portaveu del Govern, ha remarcat que d'aquesta tramesa d'informació “no n'esperem cap resposta concreta” i que entra dins la feina d'acció exterior que la Generalitat s'ha proposat per internacionalitzar el procés.

Darrera actualització ( Dimarts, 7 d'abril del 2015 14:28 ) 


Enllaç noticia :

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/840091-homs-respon-rajoy-que-europa-ha-acabat-acceptant-coses-que-abans-no-acceptava.html