dilluns, 9 de març del 2015

'Die Welt', sobre Catalunya: "El país que vol ser un Estat"

09/03/2015

INDEPENDÈNCIA

El diari alemany destaca que "en els últims quatre o cinc anys, la importància de l’11 de setembre s'ha incrementat i ha enfortit enormement el desig d'independència".


Nerea Rodríguez



La portada d'avui del 'Die Welt'


El diari alemany ‘Die Welt’ ha publicat avui un article sota el títol “El país que vol ser un Estat”, en referència a Catalunya. El diari explica que l’11 de setembre de l’any passat “centenars de milers” de persones van sortir al carrer per reclamar que es pugui celebrar un referèndum sobre el futur polític de Catalunya: “Sonaven a tot arreu cants que demanaven un referèndum sobre el futur polític de la seva comunitat autònoma, que els pot portar una cosa: la seva independència d'Espanya”.

L’article explica que “en els últims quatre o cinc anys, la importància de l’11 de setembre s'ha incrementat i ha enfortit enormement el desig d'independència”, i atribueix l’augment de l’independentisme a fets com la crisi econòmica i l’atur, i al comportament dels polítics espanyols vers Catalunya.


Alhora, parla de la consulta del 9 de novembre, que no va tenir “cap efecte jurídic directe, sinó que va crear una opinió clara sobre la situació”.

El ‘Die Welt’ assenyala també que “al voltant d'un terç dels catalans van votar el 9-N, el 80 per cent d'ells a favor de la independència”, però que “no obstant això, el Govern espanyol va continuar expressant la seva impassibilitat.

Per a ells, és clar, hi ha molt en joc”. Després de referir-se a l’Assemblea Nacional Catalana, el diari alemany recorda que el proper 27 de setembre hi ha eleccions a Catalunya: “Serà emocionant saber com reacciona Madrid fins el 27 de setembre”, i conclou: “Mariano Rajoy nega qualsevol possibilitat de negociacions sobre la independència”.


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/03/_die_welt_sobre_catalunya_el_pais_que_vol_ser_un_estat_106987.php