dilluns, 9 de març del 2015

El govern català ja prepara les telecomunicacions per la independència

09/03/2015

PROCÉS

El president del CESICAT reconeix que "el 9-N va ser el ciberatac més important que hem patit com a país".


Bernat Vilaró



Jordi Puigneró


El president del Centre de Seguretat de la Informació a Catalunya (CESICAT) i director general de Telecomunicacions de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha explicat que el govern català "està estudiant quin impacte tindria la independència en les empreses amb software que tenen transaccions d'aplicacions compartides amb l'Estat espanyol".

En una entrevista al 'Catalunya al dia Tarragona i Ebre', de Catalunya Ràdio, Puigneró ha detallat que "hi ha una llista detallada d'aquestes aplicaicons per saber saber què passaria si passéssim de tenir un Estat a tenir-ne dos". Així, ha confirmat que l'executiu d'Artur Mas està preparant també la desconnexió d'Espanya en aquest àmbit.


D'altra banda, el president del CESICAT ha recordat que el mercat de les telecomunicacions és liberalitzat, "es preseten a les operadores, empreses que donen servei a la Generalitat i empreses del país, però també a empreses espanyoles i estrangeres. Per això, suposem que aquestes empreses continuaran prestant els seus contractes el dia que aquí hi hagi una decisió política sobre la independència".

Ciberatac del 9-N

"Al 9-N vam patir el ciberatac més important que hem conegut mai, el primer gran ciberatac que hem patit com a país". Sobre les investigacions, Puigneró ha reconegut que "estem avançant però és complicat. No va ser un atac que aconseguís el propòsit final perquè no van impedir el 9-N. Per sort, el ciberatac es va poder aturar".


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/03/el_govern_catala_ja_prepara_les_telecomunicacions_per_la_independencia_106990.php